Sofitel Dubai Downtown

Groot, groter, grootst: in Dubai kan het niet extreem of luxe genoeg. Deze stad barst dan ook van de (luxe) hotels wat het kiezen van een geschikte accommodatie er niet makkelijker op maakt. Wij helpen je daarom graag op weg. Wil je jezelf trakteren op een portie luxe? Ultiem ontspannen in de chaos van Dubai? Lees dan snel meer over het Sofitel Dubai Downtown.

Locatie Sofitel Dubai Downtown

Het hotel ligt – zoals de naam al zegt – middenin het centrum van Dubai, ook wel Downtown genoemd. Het Sofitel Dubai Downtown grenst middels een loopbrug aan de Dubai Mall. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld en is dus binnen enkele minuten lopend te bereiken. Ook de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, is via de loopbrug gemakkelijk te bereiken. De gunstige ligging ten opzichte van de metro maakt het ernaar dat je vanaf het hotel gemakkelijk de rest van de stad per metro kunt bereiken.

Voorzieningen

Sofitel behoort tot de Accor hotelgroep en staat bekend om zijn moderne, luxe hotels. Het Sofitel Dubai Downtown doet zijn naam dan ook zeker eer aan en dat merk je al direct bij aankomst. Het hotel ademt luxe en dat uit zich in alles. Van uiterst vriendelijk personeel tot de sfeer die er hangt. Alles wordt uit de kast gehaald om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het Sofitel Dubai Downtown heeft verschillende voorzieningen die hieraan bijdragen.

Zo vind je op de 5e verdieping een grote infinity pool met prachtig uitzicht op de stad.

Verder kun je terecht in een van de restaurants van het hotel om te eten. Bijvoorbeeld bij Inka, een restaurant met lounge gelegen op de 31e verdieping.

Kamers

De kamers zijn groot, heel groot. De kleinste kamers variëren namelijk al in een oppervlakte tussen 46-53 m2. Met de eenvoudigste kamer geniet je dan ook al van ultiem comfort. Alle kamers hebben een (extra) groot bed, zijn voorzien van een Bose geluidssysteem en hebben een Nespresso apparaat. Ook de badkamer zal je doen verbazen; behalve dat ook deze erg ruim is vind je er een douche en vrijstaand bad. Het is echt een hele comfortabele kamer waarbij het helemaal niet erg is om je er wat langer in terug te trekken. Sterker nog; het is zonde om er alleen te slapen!

Yay or nay?

Het Sofitel Dubai Downtown is een luxe hotel zoals je dat van de Sofitel keten mag verwachten. Het personeel doet er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. De meest eenvoudige kamers zijn al van alle gemakken voorzien en ook nog eens erg ruim. Het zwembad is erg aangenaam gezien de hoge temperaturen die Dubai kan aantikken en de locatie van het hotel middenin Downtown maken dit hotel een absolute aanrader.

>> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid van het Sofitel Dubai Downtown hotel hier.

Disclaimer
Deze review betreft geen betaalde samenwerking. Alle informatie is gebaseerd op onze eigen eerlijke mening. Wel bevat de pagina affiliate links. Wanneer je via deze links een boeking doet, ontvangen wij hierover een kleine commissie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.