badplaatsen-egypte-hurghada

El Gouna, Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam: dit zijn de populairste badplaatsen van Egypte

Je bent erover uit: Egypte wordt je volgende vakantiebestemming. De altijd aanwezige zon, grote keuze in luxe accommodaties en verschillende badplaatsen maken Egypte een geliefde bestemming onder zonaanbidders. Maar waar kun je dan het beste naartoe? Welke badplaatsen is Egypte rijk en in welke mate verschillen ze van elkaar? Wij hebben de populairste bestemmingen op een rij gezet en vertellen je meer over El Gouna, Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam.


  • Boek een kant en klare rondreis bij TUI
  • Vind bijzondere accommodaties bij Booking.com
  • Goedkope vliegtickets naar Egypte vind je via Transavia

1. El Gouna

El Gouna is begin jaren 90 kunstmatig aangelegd en vandaag de dag uitgegroeid tot een van de populairste badplaatsen van Egypte. De ligging direct aan de Rode Zee maakt het een geliefde plek onder duik- en snorkelliefhebbers. El Gouna bestaat uit verschillende eilandjes die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Deze badplaats in Egypte draagt daarom niet voor niets de bijnaam het Venetië van Egypte.

In het centrum van El Gouna, waar een gemoedelijke sfeer hangt, kun je terecht voor souvenirs voor het thuisfront. Denk aan handgemaakte kleedjes, beschilderd servies en niet te vergeten kleurrijke waterpijpen. Ook kun je er verschillende watersporten beoefenen of uitstapjes maken. Al met al is het een fijne bestemming voor zonaanbidders en watersportliefhebbers die houden van gezelligheid maar niet perse het massale willen opzoeken. >> Bekijk het aanbod vakanties naar El Gouna van TUI hier.

2. Hurghada

Zo’n 25 kilometer onder El Gouna stuit je op Hurghada, de drukste badplaats van Egypte. Hurghada is, net als El Gouna, kunstmatig aangelegd. Deze bestemming heeft zijn populariteit vooral te danken aan het feit dat de stad zich uitstrekt over een lengte van zo’n 35 kilometer langs de kust van de Rode Zee. waardoor deze badplaats in Egypte tientallen grote luxe resorts rijk is. Deze resorts hanteren hier veelal het all inclusive principe en ligging vrijwel allemaal direct aan het strand.

Hurghada kan opgedeeld worden in verschillende delen. Zo is er Sakkala, het moderne toeristische centrum dat vooral onder toeristen populair is. Je vindt hier verschillende restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. In het oude deel van Hurghada, Dahar, kun je de grootste souk van de stad bezoeken.

Behalve bakken op je strandbedje kun je tijdens je vakantie naar Hurghada ook verschillende activiteiten ondernemen. De ligging aan de Rode Zee maakt het ernaar dat Hurghada geliefd is onder duikers en snorkelaars. Maar ook windsurfen, diepzeevissen of zeilen behoort tot de mogelijkheden.

Hurghada is de perfecte keuze wanneer je graag aan het strand wilt verblijven, houdt van gezellige drukte maar ook de mogelijkheid wil hebben om excursies te doen. >> Bekijk het aanbod vakanties naar Hurghada van TUI hier.

3. Marsa Alam

Zo’n 300 kilometer onder Hurghada, ligt Marsa Alam. Deze bestemming staat (nu nog) ietwat in de schaduw van de grotere badplaatsen van Egypte, Hurghada en Sharm el Sheikh. Echter heeft Marsa Alam minstens zoveel te bieden en is het ook wel weer positief. De onderwaterwereld hier is namelijk nergens zo mooi als hier. Omdat het hier nog niet zo bekend is als elders in het land, is de onderwaterwereld een stuk meer in tact. Natuurlijk kun je nabij de hierboven beschreven badplaatsen ook goed snorkelen en/of duiken maar de riffen rondom Marsa Alam zijn een stuk minder aangetast. Wanneer je wilt gaan snorkelen of duiken is dit dus ook meteen een wake up call; doe dit alleen bij gerenommeerde bedrijven die ook respect hebben voor de onderwaterwereld. >> Bekijk het aanbod vakanties naar Marsa Alam van TUI hier.

4. Sharm el Sheikh

Tot slot kun je kiezen voor Sharm el Sheikh. Deze badplaats in Egypte is niet alleen onder Nederlanders populair maar trekt vakantiegangers van over de hele wereld. Dit is ook meteen de reden dat je er hotelketens vindt uit het luxe, hoge segment. Ook zijn er een aantal golfclubs te vinden in de nabije omgeving. >> Bekijk het aanbod vakanties naar Sharm el Sheikh van TUI hier.