Pinguïns in Kaapstad spotten doe je hier

Grote kans dat je de foto’s wel eens voorbij hebt zien komen, mensen die op het strand oog in oog staan met pinguïns in Zuid-Afrika. De plek waar je dit kunt doen is Boulders Beach. Wij vertellen je meer over pinguïns in Kaapstad.

Op zoek naar de beste deals naar Zuid Afrika? Tips van Reisguide:
>>
Vliegtickets: KLM 
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Rondreizen: TUI 

 

Pinguïns op Boulders Beach

Op ongeveer een uur rijden van Kaapstad stuit je op Boulders Beach. Een schitterend strand, dat onderdeel is van het Nationaal Park Tafelberg. Om toegang te krijgen tot het strand moet je een kaartje kopen. Het strandje – groot is het namelijk niet – heeft fijn wit zand en in het kraakheldere water liggen rotsen met een ronde vorm, ook wel boulders, wat direct de naam van het strand verklaart.

Tientallen jaren geleden streken hier tientallen pinguïns neer om vervolgens nooit meer weg te gaan. Vandaag de dag is dit dan ook dé plek om pinguïns in Kaapstad te spotten. Het gaat hier om Afrikaanse pinguïns of Zwartvoetpinguïns die vrij klein zijn, want groter dan zo’n 60 centimeter worden ze niet. Daarmee zijn ze wel erg aandoenlijk om te zien.

Boulders Beach bezoeken

De pinguïns op Boulders Beach zijn zo aan mensen gewend, dat je gewoon tussen ze kunt zwemmen en zonnen. Je hoeft ook zeker niet bang voor ze te zijn, want het enige waar ze echt in geïnteresseerd zijn, is verse vis.

Boulders Beach is vanwege de pinguïns erg populair geworden. Het is er over het algemeen dan ook erg druk. Zorg daarom dat je extra vroeg in de ochtend gaat, of bezoek de plek juist aan het einde van de dag. Overdag een bezoek brengen is sowieso niet heel verstandig, aangezien de pinguïns dan op zee zijn op zoek naar vis.

Praktische informatie Kaapstad
Vliegduur: Circa 11 uur
Luchthaven: Cape Town International (CPT)
Valuta: Zuid Afrikaanse Rand (ZAR)
Tijdzone: geen tijdsverschil (zomertijd) of 1 uur later (wintertijd) dan in Nederland
Vliegtickets: KLM 
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Accommodaties: Booking.com
Rondreizen: TUI 

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.