visum-hong-kong

Heb je een visum voor Hong Kong nodig?

Indien je beschikt over een Nederlands paspoort dat op het moment van vertrek uit Hongkong nog tenminste één maand geldig (of tenminste 6 maanden indien je wilt doorreizen naar China) is, mag je maximaal 90 dagen in Hongkong verblijven zonder hiervoor een visum te hoeven aanvragen. Je ontvangt een stempel in je paspoort en hiermee heb je het recht om maximaal 90 dagen in Hong Kong te verblijven.
In tegenstelling tot andere landen in Azie, maakt het ook niet uit hoe (vliegtuig, overland) je Hong Kong binnenkomt. Iedereen die arriveert krijgt een gratis stempel in zijn of haar paspoort. Dit is dus eigenlijk een gratis visum voor Hong Kong, aangezien je er niet voor hoeft te betalen en dit vooraf ook niet zelf hoeft aan te vragen. Ook hoef je hiervoor zelf niets te regelen.

Hong Kong en China

Indien je alleen naar Hong Kong gaat, heb je in principe geen visum voor Hong Kong nodig. Echter combineren velen Hong Kong met China. Houd er dan rekening mee dat je voor China zelf wel degelijk een visum nodig hebt. Ook wanneer je langer dan 90 dagen in Hong Kong wilt verblijven heb je een visum nodig.

You might also like