Heb je een visum voor Hong Kong nodig?

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Op zoek naar de beste deals naar Hong Kong? Tips van Reisguide:
>>
Vliegtickets: KLM 
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 

Indien je beschikt over een Nederlands paspoort dat op het moment van vertrek uit Hongkong nog tenminste één maand geldig (of tenminste 6 maanden indien je wilt doorreizen naar China) is, mag je maximaal 90 dagen in Hongkong verblijven zonder hiervoor een visum te hoeven aanvragen. Je ontvangt een stempel in je paspoort en hiermee heb je het recht om maximaal 90 dagen in Hong Kong te verblijven.

In tegenstelling tot andere landen in Azie, maakt het ook niet uit hoe (vliegtuig, overland) je Hong Kong binnenkomt. Iedereen die arriveert krijgt een gratis stempel in zijn of haar paspoort. Dit is dus eigenlijk een gratis visum voor Hong Kong, aangezien je er niet voor hoeft te betalen en dit vooraf ook niet zelf hoeft aan te vragen. Ook hoef je hiervoor zelf niets te regelen.

Hong Kong en China

Indien je alleen naar Hong Kong gaat, heb je in principe geen visum voor Hong Kong nodig. Echter combineren velen Hong Kong met China. Houd er dan rekening mee dat je voor China zelf wel degelijk een visum nodig hebt. Ook wanneer je langer dan 90 dagen in Hong Kong wilt verblijven heb je een visum nodig.

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1598869273279{background-color: #f2f2f2 !important;}”]Praktische informatie Hong Kong
Vliegduur: Circa 11,5 uur
Luchthaven: Hong Kong International Airport (HKG)
Valuta: Hong Kong Dollar (HKD)
Tijdzone: 6 uur (zomertijd) of 7 uur (wintertijd) later dan in Nederland
Vliegtickets: KLM 
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Accommodaties: Booking.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

KLM & Transavia

Pakketreizen

TUI, Sunweb & Eliza was Here

Accommodaties

Booking.com

Autohuur

Alamo & Sunnycars

Ook leuk om te lezen