Dubai

Bezienswaardigheden Dubai

bezienswaardigheden-dubai

Dubai is hot. Was het nog tientallen jaren geleden een slapende woestijnstad, is dit vandaag de dag wel anders. Hoewel de stad bekend staat om de luxueuze hotels en enorme winkelcentra is er ook genoeg te doen. Zo zijn er een aantal bezienswaardigheden in Dubai die je niet mag missen. Al met al biedt de stad alles voor een onbezorgde stedentrip of strandvakantie. Lees je mee welke bezienswaardigheden je in Dubai in ieder geval niet mag missen?

Back in the days

Leuk om te weten is dat de verschillende bezienswaardigheden in Dubai tientallen jaren geleden nog niet eens bestonden. Dubai was langere tijd een grote zandvlakte waarvan niemand had gedacht dit woestijndorp zou uitgroeien tot een van ’s werelds snelstgroeiende economieën ter wereld.

1966 was het jaar waarin alles veranderde. In dit jaar werd er namelijk olie in Dubai werd gevonden. Tot dusver gebeurde dit alleen in het naastgelegen emiraat Abu Dhabi. Vanaf dat moment kreeg de economie van Dubai een enorme boost. De stad trok enorm veel arbeiders aan, groeide explosief en de inkomsten uit de olie industrie werden geïnvesteerd in een uitgebreid metronetwerk, luxueuze hotels en één van de grootste luchthavens ter wereld. Vandaag de dag vormt Dubai zich samen met Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah tot de Verenigde Arabische Emiraten.

De leukste bezienswaardigheden van Dubai

Deira

De wijk Deira behoort tot het oudste gedeelte van Dubai en ligt langs The Creek. Dit is het water

goudsouk

 

No Comments

    Leave a Reply