Bezienswaardigheden in Dubai: 6x zien en doen

Dubai is hot. Was het nog tientallen jaren geleden een slapende woestijnstad, is dit vandaag de dag wel anders. Hoewel de stad bekend staat om de luxueuze hotels en enorme winkelcentra, is er ook genoeg te doen. Wij vertellen je welke bezienswaardigheden je in Dubai tijdens je vakantie daar in ieder geval niet mag missen.


Back in the days

Leuk om te weten is dat de verschillende bezienswaardigheden in Dubai tientallen jaren geleden nog niet eens bestonden. Dubai was namelijk langere tijd een grote zandvlakte waarvan niemand had gedacht dat deze ooit zou uitgroeien tot een van ‘s werelds snelstgroeiende economieën ter wereld.

De geschiedenis gaat terug naar het jaar 1966, waarin alles veranderde. In dat jaar werd er namelijk olie in Dubai werd gevonden. Tot dusver gebeurde dit alleen in het naastgelegen emiraat Abu Dhabi. Vanaf dat moment kreeg de economie van Dubai een enorme boost. De stad trok enorm veel arbeiders aan, groeide explosief en de inkomsten uit de olie industrie werden geïnvesteerd in een uitgebreid metronetwerk, luxueuze hotels en één van de grootste luchthavens ter wereld. Vandaag de dag vormt Dubai zich samen met Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah tot de Verenigde Arabische Emiraten.


De leukste bezienswaardigheden van Dubai

Goed, even terug naar hoe het nu is. Uiteraard kun je uren spenderen aan het zwembad of je dagen volmaken in een van de winkelcentra. Maar af en toe iets ondernemen is ook wel eens lekker, toch? Breng daarom zeker een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden in Dubai.


Burj Khalifa

Dat Dubai een land van extremen is, hoeven we je misschien niet meer te vertellen. Het hoogste gebouw ter wereld vind je dan ook – hoe kan het ook anders –  in Dubai en luistert naar de naam Burj Khalifa. Hoewel de Burj Khalifa in het centrum van de stad staat, prijkt het gebouw tot ver daarbuiten vrijwel overal bovenuit. Behalve het gebouw van buiten beschouwen, kun je naar het observatiedek, dat zich op 465 meter hoogte bevindt.


Souk Madinat

Souk Madinat is een in Arabische stijl aangelegd complex en behoort tot een van de bezienswaardigheden van Dubai. Tijdens een bezoek hieraan waan je je in een mini dorpje waar je kunt winkelen in verschillende traditionele boetiekjes of kunt neerstrijken in een van de vele restaurants die het complex rijk is. Een bijkomend voordeel is dat je vanaf hier een prachtig uitzicht hebt op Burj al Arab, het enige 7* hotel ter wereld. Omdat het complex veelal uit water bestaat kun je je ook laten rondvaren door middel van een abra over het complex. Hoewel de insteek ervan wellicht ietwat toeristisch is, krijg je wel een mooi beeld van het gehele complex en het bijbehorende prachtige uitzicht.


Jumeirah Moskee

De Jumeirah Moskee is de grootste moskee in Dubai. Kenmerkend zijn de twee zeventig meter hoge torens en de ivoorkleurige zandstenen muren. Het is tevens de enige moskee in Dubai die toegankelijk is voor niet-moslims en wordt daarom als belangrijke bezienswaardigheid in Dubai gezien. Je kunt dan ook een rondleiding boeken zodat je niet ook de binnenkant vol versieringen en traditionele ornamenten kan beschouwen.


Dubai Marina

De Dubai Marina is een kunstmatig aangelegde jachthaven waar omheen vele hotels en winkels zijn gebouwd. Het is een sterk ontwikkeld gebied wat de laatste jaren steeds meer is uitgebreid waardoor het vandaag de dag een fijne plek is geworden om te relaxen. Waar Dubai Marina echt om bekend staat is The Walk. Deze boulevard loopt langs de haven en telt vele restaurants en winkels. In de avonduren hangt hier een ontspannen, gezellige sfeer en kun je terecht voor een hapje of drankje. Achter The Walk is tevens The Beach gevestigd.


Deira

Deira is een van de oudste wijken van Dubai. Waar de wijk vroeger fungeerde als belangrijk zakelijk centrum, is dit vandaag de dag verschoven naar Downtown Dubai. De wijk wordt daarom vaak ten onrechte overgeslagen. Echter is er in Deira genoeg te doen. Zo telt Deira verschillende traditionele souks. Zo kun je los met goud en sierraden op de Gold Souk, en is de Spice Souk een bezoekje waard wanneer je de kruiden en specerijen wilt inslaan.


Woestijn

Last but not least; de woestijn. Hoewel dit niet echt als bezienswaardigheid kan worden beschouwd staat Dubai hier wel steevast bekend om en kan je hier bijna niet omheen. Er zijn vele soorten woestijnsafari’s die je kunt doen. Zo kun je ervoor kiezen om met een ervaren chauffeur per jeep de zandduinen in te gaan. Ook kun je per quad, sandboard of kameel de zandvlakte van Dubai verkennen. Er zijn veel verschillende aanbieders dus het loont de moeite om verschillende opties te vergelijken. Vaak kan het hotel waar je overnacht in Dubai je ook helpen met het boeken van een geschikte tour.

Dubai is veel meer dan alleen een zonovergoten luxe oord. Of je er nu kort verblijft tijdens je doorreis naar Azië of er een losstaande vakantie van maakt, er is genoeg te doen. De bezienswaardigheden in Dubai zijn ruim over de stad verdeeld waardoor je een goed beeld krijgt van wat het emiraat te bieden heeft.

Goed voorbereid op reis naar Dubai

Vliegtickets

Pakketreizen

TUI & Sunweb

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen