dagtrips-dubai

Dagtrips vanuit Dubai: dit kun je in de omgeving zien en doen

Grote kans dat je Dubai in eerste instantie associeert met luxe en een hoop pracht en praal. De sky is the limit en gigantische winkelcentra, luxueuze hotels en restaurants van wereldklasse bepalen grotendeels het straatbeeld in de belangrijkste toeristische gebieden. Maar wie daar doorheen kijkt, zal zien dat Dubai nog veel meer te bieden heeft. Wanneer je het centrum verlaat en de omgeving opzoekt, kom je er al gauw achter dat er genoeg te ontdekken en zien valt. Zonde dus, om dat aan je voorbij te laten gaan. Voor wie wel wat inspiratie kan gebruiken delen we 4 dagtrips vanuit Dubai die je tijdens je verblijf kan ondernemen.

VLIEGTICKETS NAAR DUBAI

KLM en Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DUBAI

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Ga op woestijnsafari

Wie Dubai zegt, zegt woestijn. En dat is niet zo gek, als je je bedenkt dat op de plek waar tegenwoordig de grootste en meest imposante wolkenkrabbers staan, er vroeger niet meer dan een berg zand lag. Nog steeds speelt de woestijn een grote rol in het Emiraat en dus is het wat ons betreft een must op een woestijnsafari te doen als dagtrip vanuit Dubai

Vanaf het centrum van de stad rijd je er in nog geen uur naartoe. Sterker nog, wanneer je kiest voor een georganiseerde tour is de kans groot dat je wordt opgehaald bij je hotel. Bij de meeste tours zit dit namelijk gewoon inbegrepen. Het aanbod aan woestijnsafari’s is overigens groot.

Zo worden tours vaak in de vroege ochtend of namiddag aangeboden om de hitte en krachtige zon van overdag deels te vermijden. Daarnaast omvat elke tour vaak ook eigen activiteiten die vaak bestaan uit het zogeheten dune bashing, sandboarden en quad tours. Wanneer je voor de tour in de namiddag kiest ziet er ook vaak eten bij inbegrepen.

2. Rijd in 1,5 uur naar Abu Dhabi

Abu Dhabi klinkt misschien ver, maar vanaf Dubai rijd je er in 1,5 uur heen. Je kan er zelfs de taxi voor nemen mocht je dit willen. Uiteraard betaal je hier wel fors voor, maar de taxiprijzen in Dubai liggen een stuk lager dan dat we in Nederland gewend zijn en dus zou je prima de taxikosten met je reisgezelschap kunnen delen. Een bezoek brengen aan Abu Dhabi is een van de meest voor de hand liggende dagtrips vanuit Dubai die je kan doen, vanwege de nabije ligging en de activiteiten en bezienswaardigheden die je er vindt.

Zo kun je de prachtige en vooral indrukwekkende Sheik Zayed moskee bezoeken, die tot een van de grootste moskeeën ter wereld behoort. Deze moskee is vernoemd naar de eerste president van de VAE, die hier ook begraven ligt. Ook hetLouvre Abu Dhabi museum of het Ferrari World pretpark zijn de moeite waard als je in Abu Dhabi bent.

3. Bezoek het betoverende Musdandam

Een veel minder bekende dagtrip vanuit Dubai maar eentje die zeker de moeite waard is, is die naar Musdandam. Grote kans dat dit nog nooit van deze plaats hebt gehoord, want het is een plek die (gelukkig maar!) nog helemaal niet veel wordt bezocht.

Musdandam is het uiterste puntje in het noorden van het Arabisch schiereiland. Je rijdt er als dagtrip vanuit Dubai in zo’n 3 uur naartoe. Hoewel het tot het Omaanse grondgebied behoort, is het gescheiden van de rest van het land omdat het door de Verenigde Arabische Emiraten wordt omringd. Het staat ook wel bekend als het Noorwegen van Arabië vanwege de prachtige fjorden die er te zien zijn.

4. Ontdek de Arabische cultuur in Al Ain

Voor wie de echte Arabische cultuur wil ontdekken, kan koers zetten naar Al Ain. Deze stad in Oman bereik je als dagtrip vanuit Dubai na zo’n 1,5 uur rijden. Het is misschien niet de meest voor de hand liggende trip wanneer je voor het eerst in Dubai op vakantie bent. Maar juist voor iedereen die de belangrijkste hoogtepunten al wel gezien heeft en graag wat anders wil, is een dagtrip naar Al Ain een goed idee. Vooral omdat je hier op zoek kunt gaan naar de traditionele Arabische cultuur, iets wat in het centrum van het moderne Dubai soms ver weg lijkt te zijn. Zo vind je in Al Ain oude forten, is er een nationaal museum en zijn er verschillende plekken sinds 2011 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

You might also like