shopping-malls-dubai

Shop till you drop in deze shopping malls in Dubai

Dubai staat niet voor niets bekend als heus winkelwalhalla. Een imago dat de woestijnstad dankzij de vele shopping malls absoluut waar kan maken. Er zitten verschillende winkelcentra over de stad verspreid en afhankelijk van waar je verblijft of wat je wensen zijn kun je kijken welke shopping malls in Dubai je het liefste wilt bezoeken. Wij hebben de belangrijkste winkelcentra voor je opgesomd. Shop ze!

VLIEGTICKETS NAAR DUBAI

KLM en Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DUBAI

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Dubai Mall

Groot, groter, grootst: we beginnen bij de Dubai Mall. De Dubai Mall zit in Downtown Dubai en ligt hiermee centraal in de stad. Deze shopping mall in Dubai is met een oppervlakte van ruim een half miljoen (!) vierkante meter de grootste ter wereld. Andere records die de Dubai Mall op zijn naam heeft staan is de grootste schoenenwinkel ter wereld en het grootste aquarium. Een een klein rondje lopen doe je hier dus niet; in de Dubai Mall ben je wel uren (dagen?) zoet voordat je alle winkels hebt kunnen aanschouwen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden is de Dubai Mall verdeeld in verschillende gebieden, elk aangeduid met een eigen naam. Zo heb je er de Gold Souk, The Souk, Fashion Avenue, The Village en Food Court.

Maar voor wie denkt dat je bij de Dubai Mall enkel kunt winkelen, heeft het mis. Zo kun je er behalve winkelen ook naar het Dubai Aquarium, schaatsen op de Dubai Ice Rink, de Dubai Fountains (inclusief fonteinenshow natuurlijk) bewonderen of de hoogste toren van de wereld bezoeken, de Burj Khalifa.

shopping-malls-dubai

2. Souk al Bahar

Vanuit de Dubai Mall loop je zo middels een voetgangersbrug over het water van de Dubai Fountains naar Souk al Bahar. Dit is een klein maar prachtig ogend winkelcentrum geheel gebouwd in Arabische stijl. Er zitten hier een kleine 100 winkels die traditionele souvenirs, kleding en lekkernijen verkopen. Een groot contrast met de Dubai Mall, waar zo ongeveer alles om grote internationale merken draait.

3. Mall of Emirates

De Mall of Emirates is de tweede grootste shopping mall van Dubai. Het winkelcentrum ligt aan de altijd drukke Sheikh Zayed Road. Het winkelcentrum is 4 verdiepingen hoog en je vind er zo’n 500 verschillende winkels en 100 restaurants.

Net als in de Dubai Mall kun je ook in de Mall of Emirates meer doen dan alleen winkelen. Zo kun je bijvoorbeeld Ski Dubai binnenlopen, de grootste indoor skihal ter wereld. Terwijl de thermometer buiten rustig de 40 graden aantikt, kun jij hier een middagje skiën of snowboarden. Best een gek idee, toch? Verder kun je je ook vermaken door een film te bekijken in de VOX bioscoop of door een theatervoorstelling te bezoeken.

4. Deira City Centre

Deira City Centre zit – zoals de naam al verklapt – middenin Deira, het oude centrum van Dubai. Dit winkelcentrum is misschien niet zo groot en luxueus als de Dubai Mall en Mall of Emirates maar is met zo’n 350 winkels vooralsnog een middelgrote shopping mall in Dubai. Hier vind je een mix aan de bekende grotere winkelketens als H&M en Guess en wat onbekendere namen. Behalve winkels zit er een foodcourt waar je je honger kunt stillen na het winkelen en een bioscoop.

5. Dubai Marina Mall

De Dubai Marina Mall ligt, zoals de naam al doet vermoeden, direct aan de Dubai Marina. Het winkelcentrum telt 3 verdiepingen en meer dan 100 winkels, voornamelijk internationale bekende ketens. Net als in de andere grote shopping malls in Dubai zit ook in de Dubai Marina Mall een bioscoop waar films met Engelse ondertiteling worden uitgezonden.

You might also like