souk-madinat-dubai

8x stranden in Dubai: dit zijn onze favoriete plekken

Hoewel je je in Dubai geen seconde hoeft te vervelen, is het – zeker in de herfst- en wintermaanden – een strandbestemming bij uitstek. De stranden in Dubai bieden rust, ontspanning en verkoeling. En laat dat laatste nou geen overbodige luxe zijn, gezien de temperaturen flink kunnen pieken. Toch kan je niet op elk strand zomaar terecht en dus vertellen wij je meer over de verschillende stranden die Dubai rijk is.

VLIEGTICKETS NAAR DUBAI

KLM en Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DUBAI

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Openbaar of privé

Allereerst is het goed om te weten dat niet alle stranden in Dubai openbaar toegankelijk zijn. Zo zijn er vrij veel (luxe) resorts die beschikken over een eigen strand. Deze stranden zijn privé en vaak alleen toegankelijk voor hotelgasten. In sommige gevallen kan je er alsnog terecht als niet-hotelgast, maar houd er dan wel rekening mee dat je hiervoor entree moet betalen.

Regels stranden Dubai

Naar het strand in Dubai gaan is heerlijk, maar onthoud ook goed dat er strikte regels gelden met betrekking tot wat er wel en niet is toegestaan op het strand. Zo is het er absoluut verboden om topless of naakt op het strand te liggen. Ook is het verboden om na zonsondergang in de zee te gaan zwemmen. Fotograferen is ook een dingetje, het is namelijk niet toegestaan om foto’s te maken van (onbekende) mensen, met name vrouwen. Houd daar dus rekening mee wanneer je een kiekje probeert te maken van het strand waarop je ligt. 

Stranden in Dubai

1. Al Mamzar Beach Park

In het oude gedeelte van Dubai vind jeAl Mamzar Beach Park. Hoewel we ‘m wel in dit rijtje meenemen, is het veel meer dan alleen een strand. Dit groots opgezette park is namelijk meer dan honderd hectare (!) groot en telt maar liefst vijf zandstranden. Behalve stranden vind je in het Al Mamzar Beach Park genoeg ander vertier zoals speeltuinen, zwembaden en sportgelegenheden waardoor deze plek zich perfect leent voor een compleet dagje uit.

2. La Mer

La Mer is een populair en daarmee ook vrij druk bezocht gebied bestaande uit een openbaar strand, een ruime boulevard, winkels en restaurants en het Laguna Waterpark. Er hangt een relaxte, ongedwongen sfeer en rondom de winkels en restaurants hangt een moderne vibe. Ook is er streetart in La Mer te vinden. Het strand is groots opgezet en heeft ook vele faciliteiten als omkleed hokjes, toiletten en douches. Ook kun je er ligbedden en parasols huren waardoor je er met gemak een hele dag kunt doorbrengen.

3. Umm Suqeim Beach

Genieten van de mooiste zonsondergang op het strand in Dubai? Zet dan zeker koers richting Umm Suqeim Beach. Niet voor niets wordt dit strand ook wel aangeduid als Sunset beach. Umm Suqeim Beach ligt vlakbij het iconische Burj al Arab hotel. Vanaf het strand kijk je dan ook tegen dit hotel aan, dat zich als enige ter wereld 7 sterren mag toeeigenen.

4. JBR Beach

JBR Beach ligt in de wijk Dubai Marina, ter hoogte van de Jumeirah Beach Residences en dankt zijn naam hier ook aan. JBR Beach is verreweg het meest populaire strand van Dubai en met een lengte van bijna 2 kilometer ook een van de langste. Het strand staat vooral bekend als familiestrand. Dit komt vanwege het feit dat het strand heel geleidelijk afloopt en er daarnaast kindvriendelijke faciliteiten als een speeltuin en speeltoestellen aanwezig zijn.

5. Kite Beach

Alle sportievelingen onder ons kunnen het beste richting Kite Beach gaan. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit strand vooral onder kitesurfers erg geliefd. Maar ook voor een potje beachvolleyball, paddleboarden of kajakken ben je hier aan het juiste adres.

6. Mercato Beach

Mercato Beach is een rustig strand en een goede keuze wanneer je de drukte van JBR of La Mer wilt ontlopen. De rust moet je overigens wel bekopen met het feit dat er vrijwel geen faciliteiten op en rondom Mercato Beach te vinden zijn. Dit is ook meteen een van de redenen dat het er rustiger is en het strand vooral door locals wordt bezocht.

7. Black Palace Beach

De naam Black Palace Beach refereert naar het feit dat het tussen de koninklijke residenties bij Al Sufouh ligt. Het ligt dan ook ietwat verstopt maar het loont zeker om dit strand op te zoeken. het is gelegen naast een van de koninklijke residenties van Dubai. Je hoeft hier geen extreme drukte of talloze faciliteiten te verwachten, want die zijn er simpelweg niet. Black Palace Beach is een mooi stukje kustlijn met kalm water met in de verte uitzicht op Palm Jumeirah en het Burj Al Arab hotel.

8. Jebel Ali Beach

Jebel Ali Beach is een ongeveer 10 kilometer lange kuststrook. Je vindt Jebel Ali Beach op ongeveer 30 minuten rijden van het centrum van Dubai. Het strand is vooral populair onder kitesurfers die de drukkere stranden als JBR en Kite Beach willen ontvluchten.

You might also like