Heb je een visum voor Dubai nodig? Info voor je volgende reis

Wanneer je een vakantie naar Dubai plant, moet je niet alleen nadenken over het boeken van een accommodatie of het vinden van voordelige vliegtickets. De praktische kant is namelijk minstens – wat zeggen we, misschien nog wel veel meer – belangrijk. Ga goed voorbereid op reis door jezelf de vraag te stellen of je voor Dubai een visum nodig hebt. Je wilt tenslotte voorkomen dat je niet over de juiste reispapieren beschikt. Lees gauw verder of je een visum nodig hebt en hoe je aan een visum voor Dubai komt.

Heb je een visum voor Dubai nodig?

Als je beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort kun je met een zogeheten visa on arrival het land binnenkomen. Dit visum krijg je bij aankomst op de luchthaven van de douane en geeft je het recht om 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten te verblijven.

Visa on arrival Dubai

Goed. Een visa on arrival dus. Die term kan nog wel eens verwarrend werken. Officieel gezien is dit een visum en heb je dus ook een visum nodig om Dubai binnen te komen. Echter is het grote verschil dat je een visa on arrival dus niet voor vertrek al moet regelen. Sterker nog, indien je in het bezit bent van een Nederlands paspoort hoef je er uberhaupt niks voor te doen om een visum bij aankomst in Dubai te ontvangen. Dit visum is het standaard toeristenvisum en geldt voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten. Met deze stempel in je paspoort mag je 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven.

Goed voorbereid op reis naar Dubai

Vliegtickets

Pakketreizen

TUI & Sunweb

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen