Heb je een visum voor Dubai nodig? Info voor je volgende reis

Wanneer je een vakantie naar Dubai plant, moet je niet alleen nadenken over het boeken van een accommodatie of het vinden van voordelige vliegtickets. De praktische kant is namelijk minstens – wat zeggen we, misschien nog wel veel meer – belangrijk. Ga goed voorbereid op reis door jezelf de vraag te stellen of je voor Dubai een visum nodig hebt. Je wilt tenslotte voorkomen dat je niet over de juiste reispapieren beschikt. Lees gauw verder of je een visum nodig hebt en hoe je aan een visum voor Dubai komt.

Op zoek naar de beste deals voor Dubai? Tips van Reisguide:
>>
Vliegtickets: KLM en Transavia
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI 

 

Heb je een visum voor Dubai nodig?

Als je beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort kun je met een zogeheten visa on arrival het land binnenkomen. Dit visum krijg je bij aankomst op de luchthaven van de douane en geeft je het recht om 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten te verblijven.

Visa on arrival Dubai

Goed. Een visa on arrival dus. Die term kan nog wel eens verwarrend werken. Officieel gezien is dit een visum en heb je dus ook een visum nodig om Dubai binnen te komen. Echter is het grote verschil dat je een visa on arrival dus niet voor vertrek al moet regelen. Sterker nog, indien je in het bezit bent van een Nederlands paspoort hoef je er uberhaupt niks voor te doen om een visum bij aankomst in Dubai te ontvangen. Dit visum is het standaard toeristenvisum en geldt voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten. Met deze stempel in je paspoort mag je 30 dagen in de Verenigde Arabische Emiraten verblijven.

Praktische informatie Dubai
>>
Vliegduur: Circa 7 uur
>> Luchthaven: Dubai International Airport (DXB)
>> Valuta: Dubai Dirham
>> Tijdzone: 2 uur (zomertijd) of 3 uur (wintertijd) later dan in Nederland
>> Vliegtickets: KLM en Transavia
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Pakketreizen: TUI 

 

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.