mooiste-onontdekte-plekken-bali

De mooiste (onontdekte) plekken op Bali om te bezoeken als je het ons vraagt

Bali is hot en happening en trekt enorm veel toeristen. Het lekkere klimaat, geweldige eten en de prachtige natuur… wij snappen wel waarom mensen een vlucht boeken naar dit Indonesische eiland. Maar door de toenemende populariteit, lijkt het soms ook wel alsof het haast onmogelijk is om de mooiste plekken op Bali niet met duizend anderen te delen. Wil je Bali ontdekken zonder met de toeristische stroom mee te gaan? Dan hebben wij de mooiste plekken op Bali voor je op een rij gezet.

VLIEG NAAR BALI

KLM

PAKKETREIZEN NAAR BALI

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

De rijstvelden van Jatiluwih

Bali staat bekend om zijn schitterende rijstvelden. Op verschillende plekken op het eiland zijn deze te bewonderen maar de meeste mensen trekken hiervoor naar Ubud. Hoewel Ubud zelf zeker de moeite waard is en wat ons betreft een must is wanneer je op Bali bent, willen wij je 1 tip niet onthouden.

Voor de mooiste rijstvelden ga je wat ons betreft namelijk niet naar Ubud maar naar Jatiluwih. Jatiluwih is een dorp en ligt in het Tabanandistrict ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. In Jatiluwih kijk je niet alleen uit op de meest groene, intense rijstvelden maar kun je ook grote delen van het eiland zien. De combinatie van de rijstvelden- en terrassen en de hoge bergen en bebossingen geniet je hier van een adembenemend uitzicht.

De geheime tuin van Sambangan

In het noorden van Bali, diep verstopt in het Balinese regenwoud, vind je het dorpje Sambangan. Behalve de lokale bevolking en een kleine groep toeristen, weten maar weinigen van de geheime tuinen die hier te vinden zijn. De oerwouden, watervallen maken het een van de mooiste plekken van Bali. De zwembaden zijn gevuld met koud bronwater, ideaal om af te koelen na de lange jungle-trektocht, en sommige van de watervallen dienen zelfs als natuurlijke glijbanen voor de durfal! De reden dat het vrij onbekend is en waarschijnlijk ook voorlopig zo zal blijven, is de weg die je moet afleggen om er te komen. Eerlijk toegegeven, de tocht hiernaartoe is niet gemakkelijk want je zult er drie uur voor door het dichte woud moeten banjeren maar het is de moeite waard.

Bergdorp Munduk

Het bergdorp Munduk is wat ons betreft een van de mooiste plekken op Bali. Hier ervaar je namelijk nog het echte, pure Bali in plaats van het massatoerisme dat je in andere plaatsen tegenkomt. De natuur hier is overweldigend mooi en er hangt een ontspannen sfeer. Hiken is in Munduk eigenlijk een must. Omdat je je in de bergen bevindt en de omgeving zo groen en mooi is, kun je dit het beste te voet ervaren. Vergeet ook zeker de Munduk waterval niet.

In de omgeving van Munduk vind je ook het Bratan meer. Hoewel dit wel iets drukker is, is dit kratermeer een must see wanneer je in de buurt bent. Ook staan hier verschillende tempels die je kunt bezoeken.

Sidemen

Verwacht niet dat er in Sidemen heel erg veel te doen is, want dit dorp is simpelweg nog niet heel erg ingesteld op toerisme. Dit maakt een bezoek eraan juist alleen maar leuker en zorgt ervoor dat het een van de mooiste plekken op Bali is. Hier kom je om te genieten van rust en de echte, authentieke kant van Bali te ontdekken.

Waterpaleis Tirtagangga

Het waterpaleis Tirtagangga, ooit door de koning gebruikt voor zijn gasten, is een schitterende watertuin met fonteinen, beelden en bloemen en vandaag de dag openbaar toegankelijk. Tegen betaling mag je in het water badderen, al is het bezoeken van het waterpaleis alleen ook al een feestje op zich.

Nungnung waterval

Bali is talloze watervallen rijk, de een drukker bezocht dan de ander. De Nungnung waterval is een goede tip voor wanneer je een vrij onbekende waterval op Bali wilt bezoeken. Je moet er overigens wel wat voor over hebben want er komen is vrij lastig. Je moet namelijk door de jungle een trap van zo’n 600 treden af. Misschien niet de meest verantwoorde route, lees: gladde treden vol hobbels en keien, maar eenmaal aangekomen word je wel getrakteerd op een indrukwekkende waterval.

Ben je na het bezoeken van deze plekken toe aan een dagje luieren op het strand? Lees dan ook onze top 5 van rustige stranden op Bali.

You might also like