rustige-stranden-bali

5x rustige stranden op Bali

Bali is populairder dan ooit. Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie naar dit Indonesische eiland. Helaas is dit ook te merken op de stranden: het wordt er alsmaar voller en voller waardoor het soms lastig kan zijn om er rust te evenaren. Gelukkig kun je er altijd zelf nog voor kiezen in hoeverre je nou echt de drukte wilt opzoeken. Er zijn namelijk ook rustige stranden op Bali. Voeten in het zand, boekje erbij en ontspannen maar! Wij hebben 5 (nu nog) rustige stranden op Bali voor je op een rij gezet. Zo hoef jij alleen nog maar een vliegticket te boeken.

VLIEG NAAR BALI

KLM

PAKKETREIZEN NAAR BALI

TUI

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Permuteran

Pemuteran ligt in het noordwesten van Bali en is nog relatief onbekend bij massatoeristen. Het dorp ligt aan een mooie baai waar je heerlijk kunt luieren onder het genot van een hapje en drankje. Een bezoek aan Permuteran kun je combineren met het nabijgelegen eiland Menjangan. Zeker snorkel- en duikliefhebbers zullen hier hun harten ophalen. Het rif rond Menhangan wordt namelijk gezien als beste duik- en snorkelplek van het eiland.

Het eiland Menhangan kun je onder begeleiding van een gids per boot bezoeken. Je betaalt hiervoor een kleine entree. Tip: ga vroeg! Het is er dan nog rustig, de zon is nog niet te fel en de vissen zijn het meest actief.

Bingin beach

Bingin ligt in het zuiden van Bali in de regio Pecatu. Deze regio staat bekend om heuvelachtige landschappen en kalkstenen kliffen waartussen kleine smalle strandjes te vinden zijn. Zo ook in Bingin. Dit plaatsje ligt op een klif, die bebouwd is met houten hutjes en restaurants. Vanaf de klif heb je een prachtig uitzicht.

Bingin beach is een vaak rustig strandje, wat vooral komt door de bereikbaarheid ervan. Het is namelijk best wel een klim naar beneden die je via geïmproviseerde trappen moet belopen.

Nyang Nyang & Nunggalan Beach

In het zuiden van Bali zijn talloze populaire stranden te vinden. Hordes toeristen strijken hier neer voor een welverdiende stranddag. Maar, twee stranden in deze regio laten toeristen (nu nog) links liggen. Dit zijn Nyang Nyang Beach en Nunggalan Beach. Deze stranden lopen over in elkaar en worden als een van de best bewaarde geheimen van Bali omschreven. Ben je op zoek naar rustige stranden op Bali? Sla deze twee dan zeker niet over.

Nyang Nyang beach is een lang uitgestrekt zandstrand met fijn wit zand. De kustlijn loopt over naar het oosten in Nunggalan beach. Nu zul je je afvragen waarom toeristen dit strand niet opzoeken. Het antwoord hierop is simpel: de reis er naartoe is vrij pittig. Je moet namelijk een aardige klim naar beneden maken, iets wat niet perse een pretje is in de hitte. Maar, wie de tocht van circa 30 minuten lopen wel doorstaat, wordt getrakteerd op een adembenemend mooi strand waar vrijwel niemand te bekennen is. Houd er overigens wel rekening mee dat er geen faciliteiten in de buurt zitten. Neem dus je eigen eten, drinken en zonbescherming mee!

Tulamben beach

Tulamben beach ligt aan de noordoostkust van Bali. Dit strand is een stuk rustiger en minder toeristisch dan je op Bali gewend bent. Tulamben beach staat bekend vanwege het schip dat in 1942 naar de bodem is gezonken. Vandaag de dag kun je dan ook naar het schipswrak duiken. Maar ook wanneer je niet wilt duiken is Tulamben Beach een goede keuze wanneer je op zoek bent naar rustige stranden op Bali.

Virgin beach

Virgin Beach ligt in het oosten van Bali. Ga je de oostkust van Bali bijvoorbeeld per scooter verkennen? Sla dan zeker dit strand niet over. Wel kan het ietwat verwarrend zijn om het strand te vinden, aangezien het strand met verschillende namen wordt aangeduid. White Sand Beach, Pantai Perasi of Pantai Pasir Putih; indien een van deze namen worden aangeduid weet je dat je op de goede weg zit.

Nabij het strand vind je een aantal eenvoudige restaurantjes waar je verse vis kunt eten onder het genot van een bintang. De golven op het strand zijn vrij hoog en ook de stroming kan best sterk zijn. Laat je hierdoor niet afschrikken; Virgin beach is een prachtig strand met waanzinnig uitzicht.

You might also like