Alles wat je over Mario Karten in Tokyo wilt weten

Mario Karten in Tokyo: wat is het?

Voor wie zich nu afvraagt waar dit artikel überhaupt over gaat, leggen wij het graag even uit. Mario Kart is een ontzettend populair spelletje dat je op de Nintendo speelt. In dit spel race je met een kart over een parcours en kom je onderweg allerlei obstakels tegen.

In Tokyo in Japan kom je de stripfiguren uit dit spel overal tegen. In arcade hallen bijvoorbeeld, waar je er wederom spelletjes mee kunt spelen. Maar het gaat zelfs zo ver dat je het spel in Tokyo in reallife kunt spelen. Toegegeven, een spel is het niet meer, want je rijdt hier gewoon echt op straat en niet een afgezonderd parcours. Om de ervaring nog meer te verrijken kun je dit doen terwijl je gehuld bent in een kostuum van jouw favoriete superheld.

Update 2020

Hoewel dit tot een langere tijd geen probleem was, is er anno 2020 het een en ander veranderd. Zo heeft een rechter bepaald dat het bedrijf dat de zogeheten Mario Kart uitjes aanbod, MariCar, dit niet meer onder deze naam mag doen. Alle associaties met Super Mario, Mario Kart en Nintendo zijn daarmee ook verboden en dus mag je jezelf dus ook niet meer hullen in een Super Mario pak. Is hiermee de pret ook meteen voorbij? Zeker niet!

Je kunt nog steeds met een kart door de straten van Tokyo crossen. Het bedrijf heet StreetKart en hoewel je niet meer kunt kiezen uit een Super Mario pak, zijn er vooralsnog genoeg andere pakken van superhelden en stripfiguren beschikbaar. Het maakt het hiermee niet perse anders om te doen. Afhankelijk van de tour die je kiest, rijd je onder begeleiding een route door Tokyo. Behalve dat het onwijs leuk is om per kart te racen, zie je terwijl je om je heenkijkt ontzettend veel van de stad.

Meer info: https://kart.st/en/tokyobay.html#index