verblijven-op-langkawi

Waar kun je het beste verblijven op Langkawi?

Langkawi is het hoofdeiland van de gelijknamige archipel gelegen in de Andamanse Zee, op circa 30 km van het vaste land van Maleisië. Het is een rustig, veelzijdig eiland waar tropische oerwouden worden afgewisseld met uitgestrekte zandstranden. Wat ons betreft is het een fijn eiland om naartoe te gaan als je een rondreis door Maleisie maakt. Wij nemen je mee het eiland over en vertellen je waar je dan het beste kunt verblijven en delen een aantal favoriete tips voor fijne hotels.


  • Boek accommodaties in Kuala Lumpur via Booking.com
  • Voordelige vliegtickets naar Kuala Lumpur vind je bij KLM
  • Bekijk kant en klare reizen naar Maleisie bij TUI

Kuah

Kuah is de hoofdstad van Langkawi en ligt in het zuidoosten van het eiland. Kuah is op zichzelf niet heel bijzonder, en staat vooral bekend om de haven Jetty Point. Vanuit hier vertrekken boten richting het vasteland, buureiland Penang en Thailand. Op woensdag en zaterdagavond verandert de stad in een grote avondmarkt en kun je hier terecht voor souvenirs en vooral heel veel lekker eten. Het centrum is verschillende winkels rijk, waar veelal belastingvrij drank en rookwaren gekocht kunnen worden. Hoewel het tijdens je verblijf op Langkawi leuk is om Kuah gezien te hebben, is overnachten hier niet perse aan te raden. Wat ons betreft zijn er veel leukere plekjes én mooiere accommodaties om te verblijven op Langkawi. Ook zijn er vrijwel geen mooie stranden te vinden rondom Kuah, enkel het privé strand van het Westin resort.

Tips om te verblijven in Kuah


Pantai Tengah

Pantai Tengah is een klein maar populair plaatsje op Langkawi waar verschillende resorts te vinden zijn. Ook is er een gelijknamig strand waar diverse tentjes zitten. Het is hier rustiger dan in Pantai Cenang waar we het zo over gaan hebben maar lang niet zo rustig als in het noorden van Langkawi.

Pantai Cenang

Op slechts 5 minuten rijden van Pantai Tengah stuit je op Pantai Cenang. Deze badplaats is een lange straat rijk waaraan talloze hotels en restaurants gevestigd zijn. Het strand ligt er direct achter en dit is ook meteen het drukste en meest populaire strand van het eiland. Je kunt hier allerlei watersporten beoefenen en er zijn strandbedjes en parasols te huur. De populariteit van het strand en de vele motorbootjes die hier in het water worden gebruikt maken het er overigens wel naar dat dit niet het schoonste strand van het eiland is. Goed om dus even rekening mee te houden.

Tanjung Rhu

Tanjung Rhu ligt in het uiterste noorden van het eiland en is een vrij exclusief stukje om te verblijven op Langkawi. Op het luxueuze Tanjung Rhu Resort, Four Seasons hotel en enkele kleine accommodaties na is het hier erg rustig. Tanjung Rhu heeft een mooi, wit strand genaamd Rhu Beach en het water is hier erg helder. Laat je overigens niet afschrikken wanneer je dit strand wilt bezoeken, want je moet hiervoor de privé weg van de accommodaties betreden. Het voelt misschien vreemd maar is dus gewoon toegestaan. Eenmaal aangekomen op het strand kijk je uit op meerdere kleine eilandjes die in de zee liggen, wat voor een prachtig plaatje zorgt. Nabij het strand zijn enkele kraampjes te vinden voor een verkoelend drankje of snack maar veel voorzieningen zijn hier niet. Ook is er weinig beschutting op het strand te vinden, dus zorg dat je goed bent voorbereid.

Burau Bay

Burau Bay ligt in het noordwesten van Langkawi en staat ook wel bekend als Pantai Teluk Burau. Het strand is zo’n 1,5 kilometer lang. Tot enige tijd geleden stonden twee grote resorts aan beide uiteinden, namelijk het Berjaya Langkawi Resort en het Mutiara Burau Bay resort. Laatstgenoemde is echter gesloten en er zijn plannen om hier een compleet nieuw resort te bouwen. Het midden van het strand is publiekelijk toegankelijk maar wordt vooralsnog door vrijwel alleen maar hotelgasten van het Berjaya Langkawi Resort bezocht.

Pantai Kok

Ongeveer 12 kilometer ten noorden van Pantai Cenang stuit je op Pantai Kok. Rondom Pantai Kok zijn vele activiteiten te ondernemen waardoor het een druk bezochte plaats op Langkawi is. Zo kun je hier middels een kabelbaan een rit naar de top van de Mat Cincang berg en de watervallen van Telaga Tujuh maken. Aan het water, bij Teluk Burau, ligt het Telaga Harbor Park, een jachthaven met winkels, bars en restaurants.

Datai Bay

Datai Bay ligt in het uiterste noordwesten van Langkawi en is, net als Tangjung Rhu, een exclusief stukje op Langkawi. Je vindt hier twee resorts, namelijk The Datai en The Andaman. Het grootste gedeelte van Datai Bai is enkel toegankelijk voor gasten van deze hotels al is een klein stukje wel publiekelijk toegankelijk.

There are no posts to show right now.