Dit zijn volgens ons de 7 leukste wijken van Kuala Lumpur

De bruisende hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, is een smeltkroes van culturen. Dit uit zich in talloze wijken met elk hun eigen sfeer. Het is dan ook erg leuk om tijdens je vakantie in Kuala Lumpur de verschillende wijken te ontdekken, om zo een goed en compleet beeld van de stad te krijgen. Wij nemen je mee langs de 7 leukste wijken van Kuala Lumpur en vertellen je wat je er zoal kunt doen.


 • Boek accommodaties in Kuala Lumpur via Booking.com
 • Voordelige vliegtickets naar Kuala Lumpur vind je bij KLM

1. Bukit Bintang

We beginnen het lijstje met wijken in Kuala Lumpur met Bukit Bintang. Bukit Bintang is een gezellige, drukke wijk en wordt als toeristisch hart van de stad gezien. De combinatie van grote, moderne shopping malls en smalle traditionele straatjes vol eettentjes en oude woningen maakt Bukit Bintang enorm veelzijdig. De meest bekende straat in Bukit Bintang is zonder twijfel Jalan Alor. Hier barst het van de eettentjes vol met streetfood. Een absolute must wanneer je in Kuala Lumpur bent.

Belangrijkste highlights Bukit Bintang:

 1. Streetfood in Jalan Alor
 2. Shoppingmalls Pavilion, Lot10 en BB Plaza
 3. KL Tower

2. KLCC

KLCC is het commerciële centrum van de stad. De welbekende Petronas Twin Towers kenmerken deze wijk en verder vind je er talloze wolkenkrabbers waarin alle grote bedrijven gevestigd zitten. In KLCC vind je verder vele luxe hotels en restaurants. In combinatie met de centrale ligging is het een geliefde plek in de stad om te verblijven. De prijzen liggen hier overigens wel wat hoger dan elders in Kuala Lumpur.

Belangrijkste highlights KLCC:

 1. Petronas Twin Towers
 2. KLCC Park
 3. SkyBar van het Traders hotel

3. Chinatown

Yes, net als in vele andere steden is ook Kuala Lumpur een Chinatown rijk. Jalan Petaling wordt als centraal hart van deze drukke, chaotische wijk gezien en je vindt hier de belangrijkste en meest bekende markt van de stad, namelijk Central Market. Deze blauwe markthal diende vroeger als grootste versmarkt van de stad. Vandaag de dag is het een bazaar met een enorm uiteenlopend assortiment, van tassen, kleding en accessoires tot handgemaakte prularia. Verwacht overigens geen hoogstaande kwaliteit want dat is het zeker niet. Wel is het erg leuk om op je gemak langs de kraampjes te struinen en te kijken naar alle aangeboden waren.

Belangrijkste highlights Chinatown:

 1. Indiase tempel Sri Maha Mariamman
 2. Chinese tempel Guandi
 3. Kasturi Walk

4. Pudu

Pudu is een van oorsprong Chinese wijk in Kuala Lumpur. Dankzij de komst van vele (betaalbare) hotels weten steeds meer toeristen deze wijk in Kuala Lumpur te vinden. Hoewel je er niet perse de meest bijzondere bezienswaardigheden van Kuala Lumpur zult vinden, is het wel een prima uitvalsbasis aangezien het centrum gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken is.

Belangrijkste highlights Pudu:

 1. Zhong Wan Xian Shi tempel
 2. Wai Sek Kai markt

5. Chow Kit

Chow Kit ligt in het noorden van Kuala Lumpur en is een goedkope wijk met vooral veel hostels. Niet zo gek dus dat je hier veelal backpackers zult aantreffen en je hier voor een klein bedrag kunt overnachten. De wijk is vernoemd naar een gelijknamige Chinese handelaar die zelf in het begin van de 19e eeuw een winkel in Kuala Lumpur opende.

Belangrijkste bezienswaardigheden Chow Kit:

 1. Bazaar Baru Chow Kit

6. Brickfields (Little India)

De wijk Brickfields wordt in de volksmond ook wel Little India genoemd en zodra je hier rondloopt zul je direct snappen waarom. Vanaf moment een waan je je in een compleet andere wereld. Van winkeltjes met traditionele gewaden tot de geur van Indiaas eten en wierook. Het is hiermee een van de meest chaotische maar ook zeker authentiekste en gezelligste wijken van Kuala Lumpur.

7. Kampung Baru

Kampung Baru is de wijk in Kuala Lumpur waar je de meeste Maleisiërs treft. Waar je in de andere wijken echt in oog staat met de meest uiteenlopende bevolkingsgroepen vind je in deze wijk voornamelijk Maleisiërs. Ook stuit je hier nog niet op enorme wolkenkrabbers of luxe appartementencomplexen. Een authentiek stukje stad dus, terwijl je op de achtergrond nog steeds de toppen van de KL Tower en de Petronas Twin Towers ziet prijken.

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen