wat-te-doen-in-singapore

8x de leukste bezienswaardigheden van Singapore

Als kleinste stad van Azië, is Singapore misschien een ietwat vreemde eend in de bijt. Deze ultra moderne stad staat namelijk met zijn enorme wolkenkrabbers in schril contrast met andere, meer traditionele Aziatische steden zoals je ze misschien wel gewend bent. Je hierdoor laten afschrikken is overigens niet nodig en de stad overslaan is al helemaal zonde, want wat ons betreft is een bezoek aan de stad absoluut de moeite waard. Wat er dan zoal te doen is? Wij zetten de leukste bezienswaardigheden van Singapore op een rij.

 

1. Marina Bay

Marina Bay is, zoals de naam al doet vermoeden, een baai gelegen in het centrum van Singapore. Grote kans dat je wel eens van deze wijk hebt gehoord, want het wereldberoemde Marina Bay Sands hotel staat hier. Foto’s van dit hotel kenmerken zelfs de skyline van Singapore, vanwege het unieke ontwerp en het zwembad dat er op het dak te vinden is.

Overnachten hier is overigens niet goedkoop maar wél een unieke ervaring die je – wanneer je het geld kan missen – eigenlijk wel een keer zou moeten meemaken.

De skyline van Singapore met links het Marina Bay Sands hotel

Uiteraard is in Marina Bay meer te vinden dan enkel een bekend hotel. Zo stuit je er ook op Gardens by the Bay, een futuristisch park. Hoewel het park bekend staat om de Supertree Grove – grote mechanische bomen die ‘s avonds prachtig worden verlicht – is er nog veel meer te zien. Zo kun je een bezoek brengen aan de tuinen Bay South, East en Central en zitten er ook nog eens twee botanische tuinen.

Tot slot prijkt in Marina Bay de Singapore Flyer, een van ‘s werelds grootste reuzenraden. Niet voor niets behoort de Singapore Flyer dan ook tot een van de leukste de bezienswaardigheden van Singapore. Terwijl je op zo’n 165 meter hoogte in een bakje hangt, kijk je uit op de indrukwekkende skyline van de stad.

2. Merlion Park

Tegenover het Marina Bay Sands hotel vind je Merlion Park. Dit gedeelte van de stad staat vooral bekend om de Merlion, hét symbool van Singapore. Dit acht meter hoge standbeeld vormt een combinatie van een vis en een leeuw en de naam is dan ook afgeleid van de woorden mermaid en lion. Het ontwerp stamt uit de jaren zestig maar is vandaag de dag een gewild object om te fotograferen. Spectaculair is het zeker niet maar het is wel een plek waar je geweest moet zijn in Singapore. Behalve het standbeeld vind je in Merlion Park talloze restaurants en kun je er op je gemak een wandeling maken langs het water.

3. Singapore Botanical Gardens

In het hart van Singapore vind je de Singapore Botanical Gardens, ook wel Botanische tuinen van Singapore. De tuinen maken sinds 2015 onderdeel uit – als eerste én enige botanische tuin – van de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet zo gek dus dat ze ook een plekje krijgen op de lijst van bezienswaardigheden in Singapore. Het park is maar liefst 82(!) hectare groot en je vindt er meer dan tien duizend soorten flora. Extra fijn is dat het park gratis toegankelijk is en erg ruime openingstijden kent. Zo kun je er terecht tussen 5 uur ‘s ochtends en middernacht. Een ideaal uitstapje dus wanneer je last hebt van een jetlag.

3. Singapore Zoo

Volgens sommigen misschien wel de mooiste dierentuin ter wereld: de Singapore Zoological Garden, Singapore Zoo of wel Mandai Zoo zoals de dierentuin ook wordt genoemd. Met zo’n 1,5 miljoen bezoekers per jaar is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Singapore.

De dierentuin is onderverdeeld naar verschillende themawerelden, zoals bijvoorbeeld Wild Africa, Reptile Garden of Australian Outback. Circa 300 verschillende dieren kom je in deze dierentuin tegen en helemaal bijzonder is dat een deel van deze dieren met uitsterven wordt bedreigd en je dier hier dus vooralsnog kunt aanschouwen.

Het meest bijzonder aan de Singapore Zoo is de Night Safari, het is hiermee namelijk de enige dierentuin ter wereld die ‘s nachts is geopend. Je krijgt hiermee een uniek kijkje in de wereld van vele diersoorten die voornamelijk ‘s nachts actief zijn.

5. Santosa Island

Wil je even de stad uit? Zet dan koers richting Santosa Island. Dit kunstmatig aangelegde eiland is middels een brug verbonden met het vasteland. Verwacht hier overigens geen verlaten bounty stranden, want dit eiland is vooral ingericht op entertainment. Denk aan animatie parken, een aquarium en zelfs een kabelbaan. Kortom, alle ingedrienten voor een geslaagd dagje uit. Mocht je wel op het strand willen liggen kan dit hier trouwens wel, Sentosa Island is namelijk drie stranden rijk, te weten Siloso, Palawan en Tanjong.

6. Little India

Voor wie wilt ontsnappen aan het westerse, moderne van de stad zou eens richting Little India moeten gaan. Deze Indiase wijk barst van de overdekte markten en hier worden je zintuigen letterlijk direct op scherp gezet. Overal waar je kijkt komen de geuren en kleuren je tegemoet en waan je je echt even in India. In de winkeltjes kun je terecht voor verse kruiden, terwijl je in de restaurants kunt genieten van traditionele curry’s en de lekkerste tandoori’s. Tussen het eten winkelen door kun je overigens ook nog een kijkje nemen bij een van de vele tempels die de wijk rijk is, zoals bijvoorbeeld de indrukwekkende Veeramakaliamman tempel.

7. Chinatown

Net als zo’n beetje iedere grote stad, is ook Singapore een Chinatown rijk. Je zult je misschien afvragen of het de moeite waard is en wat er nou precies zo bijzonder aan is. Het leuke aan Chinatown is vooral dat het, ondanks dat het slechts een wijk is, als stad op zichzelf kan worden gezien. De straten barsten van de winkels waar je de meest uiteenlopende spullen kunt kopen, in Trangganu Street kun je tijdens de nachtmarkt genieten van traditionele Chinese gerechten en je vindt er zelfs de Buddha Tooth Relic Temple and Museum, een geheel in traditioneel Chinese stijl gebouwde tempel.

8. Orchard Road

Salaris binnen? Mooi, dan kun je koers zetten richting Orchard Road. Deze straat in Singapore is dé plek om te winkelen namelijk. Hoewel deze straat vooral bekend staat om de meest luxueuze merken als Cartier en Chanel vind je er ook genoeg goedkopere winkels. Met een totaal van meer dan 20 winkelcentra kun je er in ieder geval vanuit gaat dat er voor elke portemonnee wat te vinden is.

There are no posts to show right now.