Waarom je nu Phu Quoc in Vietnam zou moeten bezoeken

Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam maar ondanks dat nog relatief onbekend als vakantiebestemming. Wellicht heeft het met de ligging ervan te maken, die – toegegeven – vrij gek is. Het eiland ligt namelijk in de Golf van Thailand, vlak voor de kust van Cambodja. Echter behoort het eiland wel degelijk tot Vietnam. Phu Quoc is met een oppervlakte van 574 km² ongeveer drie keer zo groot als Texel en wordt ook wel het smargdeiland genoemd, vanwege de vele natuurlijke schatten die je op het eiland vindt. Wij geven je 5 redenen waarom je Phu Quoc nu zou moeten bezoeken.

1. Het er nog niet mega toeristisch is

Ons advies is: ga nu het nog niet wordt overladen met toeristen. Phu Quoc is de afgelopen jaren al meer en meer ontwikkeld en dit zie je vooral terug in de hoeveelheid hotels en resorts dat sterk aan het groeien is . Overdreven toeristisch is het hier echter nu (nog) niet. Heb je de mogelijkheid om die kant op te gaan? Ga dan nu en wacht niet nog een aantal jaar, voor je wel op hordes toeristen stuit.

2. Phu Quoc enorm afwisselend is

Phu Quoc barst van de natuurlijke schatten en bestaat voor maar liefst 40% uit Nationaal Park. Het heeft zelfs een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst bemachtigd, dus met de schoonheid ervan zit het wel goed. In het park vind je watervallen, tropische oerwouden en exotische dieren en stuit je op de 600 meter hoge berg Mount Chua. Ben je meer van het relaxen? Geen probleem, ook dan is Phu Quoc een geschikte bestemming. Aan de kust vind je verschillende badplaatsjes met uitgestrekte stranden waar je helemaal tot rust kan komen. En afwisselende bestemming die voor ieder wat wils biedt.

3. Je er goed kunt duiken en snorkelen

Hoewel Nha Trang als beste duikspot van heel Vietnam wordt bestempeld, kun je ook op Phu Quoc goed duiken. Het eiland heeft een kleurrijke onderwaterwereld en dus vind je op het eiland verschillende duikscholen waar je tours, cursussen of snorkeltrips kunt boeken. De meest ongerepte stranden en koraalriffen vind je in het noorden van het eiland.

4. Het eiland goed per scooter te verkennen is

Toegegeven, het verkeer kan in grote delen van Azie nogal druk en overweldigend zijn. Echter is Phu Quoc een bestemming bij uitstek om per scooter te gaan verkennen. De wegen zijn hier namelijk behalve vlak ook erg rustig en wordt er vrij normaal gereden. Daarbij is het ook nog eens zo dat taxi’s relatief duur zijn op het eiland waardoor je met het huren van een scooter geld bespaart.

5. De omringende eilandjes ook waanzinnig mooi zijn

Klinken verlaten parelwitte zandstranden, kraakhelder water en kleurrijke koraalriffen je als muziek in de oren? Maak dan een tripje naar de paradijselijke An Thoi Islands. Deze eilandjes liggen vlak voor de kust van Phu Quoc. Deze archipel bestaande uit in totaal 15 eilandjes en lenen zich perfect voor een geslaagde snorkeltrip. Vanuit het zuidelijke stadje An Thoi vertrekken boten voor een tour op en/of rondom de An Thoi Islands.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.