mooiste-steden-belgie

5x De mooiste steden in België voor een weekend weg

Je wilt er even tussenuit, niet al te veel geld uitgeven en zeker niet lang hoeven reizen? Misschien is een stedentrip naar onze zuiderburen wel wat voor je. België is talloze steden rijk die stuk voor stuk hun eigen charme hebben. Natuurlijk kun je kiezen voor Antwerpen of Brussel maar wat ons betreft zijn er andere en leukere opties voor een geslaagd weekend weg. Wij zetten de mooiste steden van België voor je op een rij.

Brugge

Brugge is de perfecte bestemming voor een romantisch weekend weg. Niet voor niets wordt deze stad ook wel het Venetië van België genoemd. De aanwezigheid van de vele grachtjes, smalle straatjes en bruggen maken het een knusse, sfeervolle stad. De historische binnenstad is zelfs opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en daarmee een walhalla voor cultuurliefhebbers. Zo kun je er de middeleeuwse stadstoren beklimmen om vervolgens te genieten van een mooi uitzicht over de stad, kun je een bezoek brengen aan het Memlingmuseum of het Prinselijk Begijnhof bezoeken waar je alles leert over het leven in Brugge tijdens de 17e eeuw.

Gent

Gent behoort niet voor niets tot een van de mooiste steden van Belgie. De stad is een oud centrum rijk met karakteristieke huisjes, die veelal langs de kades zijn gebouwd en daarom voor een unieke aanblik zorgen wanneer je door de stad wandelt.

Tijdens een bezoek aan Gent hoef je je geen minuut te vervelen. Zo kun je er varen over de binnenwateren, de Belforttoren beklimmen, winkelen in de Veldstraat of neerploffen op een van de vele terrassen op de Vrijdagmarkt.

Knokke

Wil je een weekendje weg en gaat je voorkeur uit naar een stad aan de kust? Kijk dan eens of Knokke iets voor je is. Knokke is een mooie, stijlvolle stad en ligt ten noorden van Brugge. De stad staat bekend om de vele fancy bars en restaurants en chique boetiekwinkels en vanwege de ligging aan het uitgestrekte strand als perfecte plaats om eens lekker uit te waaien. De kust is maar liefst 12 kilometer lang, dus je zult hier niet zo snel uitgewandeld zijn. Langs de boulevard zijn vele beachclubs te vinden waar je onderweg kunt stoppen voor een welverdiende maaltijd of drankje. Ook zitten hier talloze winkeltjes en hangt er een ontspannen, ongedwongen sfeer. Wil je toch nog wat actiefs ondernemen kun je koers zetten richting de duinen waar je kunt midgetgolfen of breng je een bezoek aan De Royal Zoute Golf Club, een van de grootste en mooiste golfterreinen van Europa.

Luik

Luik is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een geslaagde stedentrip maar is zeker wel een van de mooiste steden van Belgie. Toegegeven, het stond vroeger bekend als grauwe industriestad en velen hebben nog steeds deze associatie maar dit is vandaag de dag niet meer terecht. Wat je in ieder geval niet mag overslaan is een wandeling door de Montagne de Bueren. Er doorheen lopen is overigens vrij pittig, want de staat loopt op en je zult er 373 treden voor moeten oplopen. Eenmaal boven aangekomen word je getrakteerd op prachtig uitzicht over Luik. Verder staat Luik onlosmakelijk verbonden met de Luikse wafels. Hoewel je ze op verschillende plekken kunt kopen, haal je de lekkerste bij Une Gaufrette Saperlipopette in de Rue des Mineurs 7.

Leuven

Leuven is ideaal wanneer je een of twee nachtjes er tussenuit wil en hiervoor niet te lang wilt reizen. De stad heeft een compact, overzichtelijk stadscentrum en de meeste bezienswaardigheden zijn te voer bereikbaar. Dit stadscentrum laat verschillende gezichten zien door een mix van indrukwekkende gebouwen, kleurrijke streetart, smalle steegjes en grootse pleinen. Op zo’n beetje elke hoek van de straat vind je een gezellig café of restaurant.

You might also like