wat-te-doen-in-kopenhagen

Wat is er allemaal te doen in Kopenhagen? 10 tips voor een geslaagde trip

In Kopenhagen is altijd iets te doen. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een stedentrip naar de hoofdstad van Denemarken. Op nog geen 1,5 uur vliegen sta je in deze hippe, levendige stad. Tijd om stil te staan bij wat deze stad jou allemaal te bieden heeft. Daarom speciaal voor jou: 10x wat te doen in Kopenhagen.

 

1. Wandelen door kleurrijk Nyhavn

Grote kans dat je Nyhavn al eens hebt gezien. Deze plek prijkt namelijk op zo’n beetje elke afbeelding of reisgids die over Kopenhagen gaat. Nyhavn is een kleurrijke haven en langs de kades bruist het van de gezelligheid. Je vindt er vooral terrassen en restaurants. In de winter kun je hier sippen aan glühwein en andere lekkernijen vanwege de kerstmarkt die er te vinden is. In de smalle historische straatjes rondom de haven zijn talloze winkeltjes te vinden waardoor Nyhavn de uitgelezen plek is om eens lekker rond te struinen.

 

2. Eten bij diverse foodmarkets

Bang om honger te lijden is in Kopenhagen nergens voor nodig. De stad is namelijk behalve een hoop goede restaurants ook verschillende foodmarkets rijk. Zo kun je koers zetten richting Copenhagen Street Food, gelegen op Paper Island in Christianshavn. Je hebt er uitzicht op de haven waardoor het er zeker in de zomer goed toeven is. Behalve Copenhagen Street Food heb je de Torvehallerne bestaande uit twee grote glazen koepels met zo’n 80 verschillende marktkramen. Een echte Deense foodmarket met vlees, vis, brood en groenten en fruit.

 

3. Struinen door de Botanisk en
Kongens Have

De naam verklapt het wellicht al, maar de Botanisk Have is een botanische tuin middenin het centrum van Kopenhagen. De tuin dateert uit 1874 en is maar liefst 10 hectare groot. De Botanisk Have hoort bij de Universiteit van Kopenhagen en wordt gescheiden middels een weg van de Kongens Have. Kongens Have of in het Nederlands De Koningstuin is het oudste en meest bezochte stadspark.

 

4. Bekijk de stad vanaf de Rundetårn

Hoewel de Rundetårn, vertaald ‘ronde toren’ op het eerste oog misschien niet zo bijzonder oogt, is deze toren wel degelijk uniek. De Rundetårn dient namelijk als sterrenwacht en vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over Kopenhagen. De loop naar boven is ook anders dan je gewend bent. Je loopt namelijk in een spiraal langs de holle kern van de toren. Geen trappen dus, maar een steile loop die uiteindelijk wordt beloond met mooi uitzicht.

 

5. Alternatief Christiania

Christiania is een vrijstaat middenin Kopenhagen. Deze kleurrijke kleurrijke, controversiële plek werd in de jaren 70 overgenomen door krakers die beweerden dat het gebied een vrije stad moest zijn. Vandaag de dag is het een vast onderdeel van de stad. Bezoekers zijn altijd welkom om een kijkje je nemen. Je zult je ogen uitkijken waarbij winkeltjes, huizen en restaurants worden afgewisseld met kleurrijke muurschilderingen en kunst. In de zomer vinden er verschillende openluchtevenementen plaats en heb je de mogelijkheid om een rondleiding bij te wonen.

 

6. De Kleine Zeemeermin

De Kleine Zeemeermin, officieel Den Lille Havfrue, is een waar boegbeeld van de stad. Wie naar Kopenhagen gaat kan er dan ook eigenlijk niet omheen. Dit wereldberoemde standbeeld is erg klein maar trekt als een van de bekendste monumenten van Kopenhagen hordes toeristen.

 

7. Tivoli

Tivoli, officieel De Tivoli Tuinen, is een attractiepark middenin het centrum van Kopenhagen. Hoewel het park vooral een mix is van attracties en tuinen, bezoeken de meeste mensen Tivoli voor de attracties. Niet zo gek ook, want je vind er onder andere de Himmelskibet, de hoogste zweefmolen ter wereld.

 

8. Koninklijk genieten bij Amalienborg Palace

Amalienborg is de naam van de residentie van de Deense Koninklijke familie. De residentie bestaat uit vier paleizen die gebouwd zijn rondom een achthoekig plein. Twee van de vier paleizen zijn te bezichtigen.

 

9. Struinen door Strøget

Shopliefhebber of niet: Strøget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen en zelfs een van de langste winkelstraten van Europa. De straat bestaat uit een mix van budget, de bekende winkelketens tot luxere merken. Het fijne is dat de straat alleen voor voetgangers toegankelijk is waardoor je onbezorgd door deze straat kunt slenteren.

 

10. Verken Kopenhagen per fiets

Amsterdam eat your heart out: Kopenhagen claimt de “city of cyclists” te zijn. Ook is de stad al meerdere keren benoemd tot beste fietsstad ter wereld. Als je de kans krijgt is het dan ook erg leuk om de stad per fiets te verkennen. In totaal beschikt Kopenhagen over zo;n 350 kilometer aan fietspaden, welke ook nog eens lekker breed zijn. Een perfecte manier om de stad en omgeving te verkennen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like