Deze badplaatsen vind je in Chalkidiki in Griekenland

Het Griekse schiereiland Chalkidiki is de perfecte bestemming wanneer je liefhebber bent van natuur, jezelf ziet rondstruinen door gezellige plaatsjes en tegelijkertijd wat Griekse cultuur wilt opsnuiven. De laatste tijd hoor je meer en meer over deze bestemming. Wij nemen je mee langs de leukste en belangrijkste badplaatsen van Chalkidiki.


Schiereilanden Kassandra en Sithonia

Chalkidiki bestaat uit 3 verschillende schiereilandjes, namelijk Kassandra, Sithonia en Oros Athos. De eerste twee laten ook echt toeristen toe, waarbij Kassandra het meest populair is. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, zijn de verschillende badplaatsen van Chalkidiki verdeeld naar schiereiland.


Badplaatsen Kassandra

Kallithea

Kallithea is verreweg de meest populaire badplaats. Niet alleen van Kassandra, maar eigenlijk wel van heel Chalkidiki. Kallithea, letterlijk vertaald mooi uitzicht, doet zijn naam volledig eer aan. Vanaf het iets hoger gelegen dorpsplein geniet je namelijk van een prachtig uitzicht.

Kallithea is een levendige badplaats in Chalkidiki. Behalve een fijn zandstrand met bedjes en verschillende watersportmogelijkheden is er ook ‘s avonds genoeg vertier. Er zijn vele Griekse tavernes waar je lekker kunt eten. Ook zijn er verschillende bars en discotheken te vinden waar het door gaat tot in de late uurtjes.

Hanioti

Hanioti, of Chanioti, is kleiner dan Kalithea maar kan als tweede badplaats van Chalkidiki worden gezien. Het ligt in het zuiden van Kassandra, op zo’n anderhalf uur rijden van Thessaloniki. Hanioti heeft een fijn strand, een mix van zand en fijne kiezeltjes, dat goed georganiseerd is. Zo zijn er genoeg bedjes en parasols die je kunt huren. Houd er wel rekening mee dat het strand op veel plaatsen via een stenen trap toegankelijk is. Je moet hiervoor dus wel goed ter been zijn.

Polychrono

Naast Hanioti ligt het dorp Polychrono. In de zomerperiode weten toeristen deze badplaats in Chalkidiki goed te vinden en is het een erg levendige bestemming. Zo is er een lang, uitgestrekt zandstrand te vinden waar je kunt jetskiën en waterfietsen. Maar ook in het dorpje zelf is genoeg te doen. Denk aan genoeg restaurants, barretjes en discotheken en toeristische winkeltjes. In en rondom Polychrono zijn verschillende dingen te doen. Zo vind je in het dorp zelf een aantal historische kerken en ligt op 3 kilometer afstand het Mavrombara meer, waar schildpadden leven.

Pefkochori

Pefkochori is een gemoedelijk dorpje dat in de zomer helemaal opbloeit door de komst van zowel Griekse als buitenlandse toeristen. Het dorp kenmerkt zich aan traditionele Griekse witte huizen, versierd met bloemen zoals je ze op de ansichtkaarten voorbij ziet komen. Pefkochori heeft een lang strand, bestaand uit zand en kiezel. Aan het strand vind je een boulevard met restaurantjes en cafe’s en kun je langs verschillende winkeltjes struinen. Wanneer je iets meer rust wil kun je het strand van Pefkochori trouwens ook laten voor wat het is en de auto pakken naar stranden in de omgeving. Die zijn namelijk wat rustiger. Ook leuk is de pier van Pefkochori. Vanuit hier kun je namelijk middels een excursie mee op een toeristenbootje die je langs andere mooie kustplaatsjes van Chalkidiki vaart.

Nea Potidea

Nea Potidea is een klein kustplaatsje en ligt op het smalste punt van het schiereiland Kassandra. Je kunt hier ook meteen de belangrijkste bezienswaardigheid van het stadje zien, namelijk het gelijknamige kanaal dat de golf van Kassandra en de golf van Thermaikos met elkaar verbindt. Je kunt het stadje in tweeën verdelen, namelijk aan de oostkant een mooi aangelegd park, grenzend aan het strand. Aan de westkant stuit je op het dorpscentrum met een levendige haven waar je in ieder geval moet aanschuiven bij een visrestaurant, want veel verser dan hier ga je het niet krijgen.

Badplaatsen Sithonia

Goed voorbereid op reis naar Kefalonia

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen