Wel zo makkelijk: deze 10 Griekse eilanden kun je met een directe vlucht vanaf Schiphol bereiken

Hoewel het aanbod aan Griekse eilanden enorm groot is, kan de keuze waar je naartoe wil nog flink lastig zijn. Ga je graag voor gemak en wil je naar een van de Griekse eilanden waar je met een directe vlucht naartoe kan? Kies dan een van onderstaande eilanden.

 

  • Bekijk alle pakketreizen naar de Grieksen eilanden via TUI
  • Vind bijzondere accommodaties bij Eliza was Here
  • Vliegtickets naar Griekenland vind je bij Transavia & TUI 
  • Zorg dat je op tijd een auto huurt via AlamoAvis of Sunnycars

1. Kefalonia

Kefalonia, Cephallenia, Cephallonia, Kefallinia of Kefallonia… het maakt niet uit hoe je het noemt, want dit eiland luistert naar al deze namen. Al is de kans aanwezig dat dit eiland je nog niet heel erg bekend in de oren klinkt. Het is namelijk rustiger en minder toeristisch dan op Zakynthos, wat ten zuiden van Kefalonia ligt. Vooral rust- en natuurliefhebbers zijn hier dan ook aan het juiste adres. Vlieg voordelig met Transavia of TUI naar Kefalonia.

2. Zakynthos

Zakynthos ligt zoals we hierboven al benoemen vlak onder Kefalonia en boven Lefkas. Samen behoren ze met nog een aantal andere eilanden tot de Ionische eilandengroep. De laatste jaren hoor je meer en meer over dit eiland en dat is niet voor niets. Hoewel Zakynthos vaak in 1 zin wordt genoemd met Shipwreck beach, is er nog genoeg meer te ondernemen op dit groene eiland. In het hoogseizoen kan het er wel druk zijn, dus als je daar niet van houdt doe je er verstandig aan om buiten deze periode naar dit eiland te reizen. Vlieg voordelig met Transavia of TUI naar Kefalonia.

 

3. Lefkas

Hoewel Lefkas een van de Griekse eilanden is waar je een directe vlucht naartoe kan boeken, is het ook een eiland wat middels een brug met het vasteland verbonden. Het is daarmee het enige Griekse eiland dat per auto te bereiken is. Lefkas staat bekend als eiland met een bergachtig, ruig binnenland en een prachtige kustlijn. De stranden van dit eiland hebben niet alleen spierwit zand maar ook intens en kraakhelder zeewater. Niet voor niets is Lefko het Griekse woord voor wit. Ook voor actievelingen is er genoeg te doen, Lefkas is namelijk erg geliefd onder surfers. Vlieg voordelig met Transavia of TUI naar Kefalonia.

 

4. Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en al jarenlang geliefd onder Nederlandse vakantiegangers. Ondanks dat, weten velen niet dat het eiland vanwege de grootte niet 1 maar 2 vliegvelden heeft. Namelijk Chania in het westen en Heraklion in het noorden. Kreta wordt vaak in een zin genoemd met de populaire badplaats Chersonissos, waar vooral jongeren hun weg naartoe weten te vinden. Toch biedt het eiland genoeg te zien en te doen voor iedereen die hier juist ver vandaan wil blijven. Vanwege de zuidelijke ligging van het eiland is het hier buiten de drukke zomermaanden ook (of misschien wel: nog beter?) goed toeven. Vlieg voordelig met Transavia of TUI naar Chania of Heraklion.

 

5. Corfu

Het eiland Corfu, op z’n Grieks Kerkyra, is het meest noordelijke Griekse eiland van de Ionische eilandengroep. Het eiland wordt vooral bestempeld als groen en daar is geen woord aan gelogen. In de wintermaanden valt hier vergeleken met de andere Griekse eilanden relatief veel neerslag. Met als gevolg een prachtig groen en afwisselend eiland tot gevolg. Zo is het noorden bergachtig, terwijl het zuiden een stuk vlakker is. Het is daardoor absoluut een aanrader om het eiland te verkennen. Vlieg voordelig met Transavia of TUI naar Corfu.

 

6. Santorini

Santorini wordt vaak als het mooiste Griekse eiland bestempeld en dat is niet zo vreemd. De typische witte dorpjes met blauwe koepeldaken zijn kenmerkend voor het eiland en trekken hordes toeristen. Het feit dat je met een directe vlucht naar dit Griekse eiland kan vliegen maakt het een onwijs populaire bestemming. Houd dus zeker in de zomermaanden rekening met (extreme) drukte op het eiland. Om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken hebben we een aantal tips voor Santorini voor je opgesomd. En verder: neem je camera mee, kijk je ogen uit en vergeet niet te genieten. Vlieg voordelig met Transavia naar Santorini.

 

7. Mykonos

Het wat kleinere Mykonos is net als Santorini onderdeel van de Cycladen en wordt ook wel parel van de Cycladen genoemd. Ook hier vind je dorpen met witgekalkte huizen en blauwe daken. Toch verschilt het eiland wel degelijk van Santorini. Zo staat Mykonos meer als party eiland bekend en zijn de stranden er meer uitgestrekt. De jetset weet dit Griekse eiland, dat met een directe vlucht te bereiken is, ook maar al te goed te vinden.

 

8. Rhodos

Rhodos is een van de meest zonzekere bestemmingen van Griekenland en daarmee een ideale bestemming wanneer je in het voorjaar er alvast tussenuit wil. Het is een veelzijdig eiland waar zowel liefhebbers van strand als cultuur hun hart kunnen ophalen. Rhodos heeft namelijk een rijk historisch verleden, waar je op verschillende plekken op het eiland aan wordt herinnerd. Dwaal bijvoorbeeld door het autovrije Lindos met op de top de oude Akropolis, at een van de oudste monumenten uit de Griekse oudheid is. Ook de hoofdstad, Rhodos-stad, heeft een middeleeuws centrum. Vlieg voordelig met Transavia naar Rhodos.

 

9. Samos

Samos is onderdeel van de Egeïsche Archipel en ligt voor de kust van Turkije. Het is een groen eiland met veel dennebomen en wijngaarden. Van de druiven die van deze wijngaarden komen wordt dessertwijn gemaakt, iets waar het eiland bekend om staat. Vlieg voordelig met Transavia naar Samos.

 

10. Kos

Vlak voor de kust van Turkije – op heldere dagen kijk je zelfs tegen Turkije aan – ligt het Griekse eiland Kos. Hoewel het geen groot eiland is, bevat het toch alle ingredienten voor een geslaagde vakantie. Het staat vooral bekend als zon, zee, strand bestemming, al kun je er ook genoeg ondernemen. Zo is de hoofdstad Kos-stad de moeite waard en kun je het Asklipieion bezoeken, de belangrijkste archeologische vindplaats van de noordelijke Dodekanesos. Tot slot staat Kos bekend als fietseiland: zeker het noorden van het eiland is uitstekend per fiets te verkennen.TUI,

 

 

@reisguidenl 10x Griekse eilanden waar je rechtstreeks naartoe kunt vliegen ↓ - Kefalonia - Zakynthos - Rhodos - Lefkas - Kreta - Santorini - Corfu - Mykonos - Kos - Samos Voor welk Grieks eiland kies jij? #griekseeilanden #griekenland #fyp #fypviral #rechtstreeksvliegen #reisguidenl ♬ Sweet Dreams - Ravens Rock ★

Bekijk de Griekse eilanden op TikTok

Ben je benieuwd geworden naar de Griekse eilanden? Op ons TikTok account kun je alvast een glimp opvangen. Volg ons op TikTok om altijd de laatste reisinspiratie op je feed te ontvangen. 

Ga op reis met Eliza was Here

TUI, dé Griekenland aanbieder

Griekenland deals van Sunweb

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland