Maak kennis met de grotten van Kefalonia: de Drogarati Cave en de Melissani Cave

Het Griekse eiland Kefalonia, onderdeel van de Ionische archipel, is een eiland van tegenstellingen. Want waar zonliefhebbers gerust een week lang kunnen genieten van de stranden en baaitjes die het eiland rijk is, valt er voor anderen ook genoeg te zien en doen. Neem bijvoorbeeld de grotten van Kefalonia die ondanks het toeristengehalte de moeite waard zijn om te bezoeken. We hebben het over de Drogarati Cave en de Melissani Cave. Ga op ontdekking en leer meer over de grotten die Kefalonia rijk is.

Drogarati Cave

Gelegen in het noorden van het eiland, vlakbij havenplaats Sami, vind je de Drogarati Cave. In het Nederlands worden ze ook wel de grotten van Drogarati genoemd. Deze druipsteengrot ligt op bijna 100 meter diepte, waar je via meerdere trappen naar beneden naartoe loopt. De grot is in 2 ruimtes opgesplitst, waarbij vooral de tweede ruimte eruit springt. Deze ruimte is namelijk meer dan 2000 m2 groot en barst van de stalactieten en stalagmieten.

Melissani Cave

Een bezoek aan de Drogarati Cave wordt vaak gecombineerd met de Melissani Cave. En dat is niet voor niets! Beide bezienswaardigheden liggen namelijk op zo’n 15 minuten rijden van elkaar en zijn hierdoor perfect met elkaar te combineren. Waar je de Drogarati Cave het beste ’s ochtends (vooral dankzij de toenemende drukte gedurende de dag) bezoekt, schittert de Melissani Cave het mooiste rond het middaguur. Beide grotten zijn hierdoor ideaal met elkaar te combineren.

De Melissani Cave, letterlijk vertaald Melissani grot, wordt ook wel als Melissani meer aangeduid en dus ontstaat al gauw de verwarring wat het nou precies zit. Het meer van Melissani is te vinden in de gelijknamige grot en dus kloppen beide benamingen. Boven het meer, in het dak van de grot, zit een groot gat waar de zon door naar binnen schijnt wat voor spectaculaire kleurenshows zorgt. Over het meer varen roeibootjes waar je als toerist in plaats kunt nemen terwijl je uitkijkt op het brakke, kraakheldere water afkomstig uit het Katavothres meer.