Myrtos Beach op Kefalonia: het mooiste strand van het eiland

Het Griekse Myrtos Beach op het eiland Kefalonia wordt als mooiste van het eiland – of misschien wel van heel Griekenland – gezien. Lees gauw verder want wij vertellen je graag alles wat je over Myrtos Beach op Kefalonia wilt weten.

 

Myrtos Beach

Myrtos Beach ligt in het noordwesten van het Griekse eiland Kefalonia en is zo’n 1000 meter lang. Het is het meest bekende strand van het eiland; op zo’n beetje alle afbeeldingen van het eiland prijkt dit strand en ook menig ansichtkaart licht deze plek maar al te graag uit. Wanneer je het strand met eigen ogen hebt aanschouwd, snap je waarschijnlijk wel waarom. Het is vooral de combinatie van het witte (kiezel)strand en de intens turquoise kleur van het water die het zo’n bijzondere plek maken. De ligging van het strand tussen de bergen Agia Dynati en Kalon Oros maakt het een adembenemend geheel.

stranden-kefalonia-myrtos-beach
Myrtos Beach

Voorzieningen

Belangrijk om te weten is dat er niet heel erg veel voorzieningen zijn. Bereid je hierop dus voor wanneer een bezoek aan dit strand op de planning staat en neem je eigen versnaperingen mee. De gebrekkige voorzieningen zorgen daarentegen wel voor een heel groot voordeel, namelijk dat het er ondanks de populariteit van deze plek nooit afgeladen vol zal liggen met mensen hutje mutje op elkaar.

Bereikbaarheid

Wil je Myrtos Beach bereiken? Dat is goed per huurauto of scooter te doen. Vanuit het dorpje Divarata rijd je via een kronkelende weg met flink wat haarspeldbochten naar beneden. Parkeren kan, maar houd in het hoogseizoen rekening met drukte, zeker wanneer je wat later op de dag arriveert.

Uitzicht

Natuurlijk kun je het strand zelf bezoeken maar wat eigenlijk nog veel populairder is, is het fotograferen ervan. Juist van bovenaf kun je goed aanschouwen wat voor een mooie plek dit is. Ben je benieuwd welke stranden er nog meer op Kefalonia te vinden zijn? Lees dan zeker even dit complete overzicht van stranden op Kefalonia.

@reisguidenl 📍Myrtos Beach, Kefalonia Het is het bekendste strand van Kefalonia: Myrtos Beach. Op zo'n beetje alle afbeeldingen van het eiland prijkt dit strand. Wanneer je het strand met eigen ogen hebt aanschouwd, snap je waarschijnlijk wel waarom. Houd tijdens je bezoek rekening met het volgende: → Voorzieningen zijn er op Myrtos Beach vrijwel niet, dus zorg dat je je eigen versnaperingen meeneemt. → Je bereikt het strand per auto of scooter vanuit het dorpje Divarata. Houd wel rekening met flink wat haarspeldbochten. #myrtosbeach #myrtosbeachkefalonia #kefalonia #myrtosbeachgreece ♬ beautiful mate - Moonman 🌚

Bekijk Myrtos Beach op TikTok

Ben je benieuwd geworden naar Myrtos Beach? Op ons TikTok account kun je alvast een glimp opvangen. Volg ons op TikTok om altijd de laatste reisinspiratie op je feed te ontvangen. 

Ga op reis met Eliza was Here

TUI, dé Griekenland aanbieder

Griekenland deals van Sunweb

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland