Myrtos Beach op Kefalonia: het mooiste strand van het eiland

Het Griekse Myrtos Beach op het eiland Kefalonia wordt als mooiste van het eiland – of misschien wel van heel Griekenland – gezien. Lees gauw verder want wij vertellen je graag alles wat je over Myrtos Beach op Kefalonia wilt weten.

Myrtos Beach

Myrtos Beach ligt in het noordwesten van het Griekse eiland Kefalonia en is zo’n 1000 meter lang. Het is het meest bekende strand van het eiland; op zo’n beetje alle afbeeldingen van het eiland prijkt dit strand en ook menig ansichtkaart licht deze plek maar al te graag uit. Wanneer je het strand met eigen ogen hebt aanschouwd, snap je waarschijnlijk wel waarom. Het is vooral de combinatie van het witte (kiezel)strand en de intens turquoise kleur van het water die het zo’n bijzondere plek maken. De ligging van het strand tussen de bergen Agia Dynati en Kalon Oros maakt het een adembenemend geheel.

stranden-kefalonia-myrtos-beach
Myrtos Beach

Voorzieningen

Belangrijk om te weten is dat er niet heel erg veel voorzieningen zijn. Bereid je hierop dus voor wanneer een bezoek aan dit strand op de planning staat en neem je eigen versnaperingen mee. De gebrekkige voorzieningen zorgen daarentegen wel voor een heel groot voordeel, namelijk dat het er ondanks de populariteit van deze plek nooit afgeladen vol zal liggen met mensen hutje mutje op elkaar.

Bereikbaarheid

Wil je Myrtos Beach bereiken? Dat is goed per huurauto of scooter te doen. Vanuit het dorpje Divarata rijd je via een kronkelende weg met flink wat haarspeldbochten naar beneden. Parkeren kan, maar houd in het hoogseizoen rekening met drukte, zeker wanneer je wat later op de dag arriveert.

Uitzicht

Natuurlijk kun je het strand zelf bezoeken maar wat eigenlijk nog veel populairder is, is het fotograferen ervan. Juist van bovenaf kun je goed aanschouwen wat voor een mooie plek dit is. Ben je benieuwd welke stranden er nog meer op Kefalonia te vinden zijn? Lees dan zeker even dit complete overzicht van stranden op Kefalonia.

Goed voorbereid op reis naar Kefalonia

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen