schildpadden-spotten-kefalonia

Wil je schildpadden op Kefalonia spotten? Ga dan hier naartoe

Het Griekse eiland Kefalonia, gelegen in de Ionische zee, is enorm veelzijdig. Behalve dagenlang luieren op het strand valt er tijdens een vakantie genoeg te zien en te doen, zoals bijvoorbeeld schildpadden spotten. Het gaat om de Caretta Caretta waterschildpad die in de wateren rondom het eiland te zien zijn. Waar je schildpadden op Kefalonia dan het beste kunt spotten? Lees gauw verder.

VLIEGTICKETS NAAR KEFALONIA

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR KEFALONIA

TUI, Eliza was Here en Sunweb

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Caretta Caretta schildpad spotten op Kefalonia

In de zeeën rondom Griekenland komen in principe twee soorten waterschildpadden voor, namelijk de Caretta Caretta en de Chelonia Mydas. De soort die je bij Kefalonia treft, is de eerst genoemde Caretta Caretta. Bijzonder, want de waterschildpad is een rondtrekkende diersoort. Toch blijven ze terugkomen in de wateren rondom Kefalonia. Je kunt hiervoor het beste naar Mounda of Argostoli gaan.

Mounda

Iets voorbij de badplaats Skala, in het zuiden van Kefalonia, ligt de kaap Mounda en het strand Kaminia. Dit strand is de belangrijkste plek om schildpadden op Kefalonia te spotten. Hoewel het strand druk wordt bezocht, zijn er maatregelen en regels opgesteld waardoor de schildpadden zich hier ongestoord kunnen nestelen.

Argostoli

Ook de hoofdstad van Kefalonia, Argostoli, is een goede plek voor het spotten van schildpadden op Kefalonia. In de haven komen vissersboten af en aan voor de daghandel en dit trekt de schildpadden enorm. Wanneer je de schildpad wilt spotten, doe je je er dus verstandig aan om in de ochtend een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het eiland.

Andere stranden om schildpadden op Kefalonia te spotten

Behalve op het strand van Mounda zijn er nesten te vinden op de zandstranden van Kaminia, Lefkas, Skala en Koroni, allemaal gelegen aan de zuidkust van Kefalonia.

You might also like