Wil je schildpadden op Kefalonia spotten? Ga dan hier naartoe

Het Griekse eiland Kefalonia, gelegen in de Ionische zee, is enorm veelzijdig. Behalve dagenlang luieren op het strand valt er tijdens een vakantie genoeg te zien en te doen, zoals bijvoorbeeld schildpadden spotten. Het gaat om de Caretta Caretta waterschildpad die in de wateren rondom het eiland te zien zijn. Waar je schildpadden op Kefalonia dan het beste kunt spotten? Lees gauw verder.Caretta Caretta schildpad spotten op Kefalonia

In de zeeën rondom Griekenland komen in principe twee soorten waterschildpadden voor, namelijk de Caretta Caretta en de Chelonia Mydas. De soort die je bij Kefalonia treft, is de eerst genoemde Caretta Caretta. Bijzonder, want de waterschildpad is een rondtrekkende diersoort. Toch blijven ze terugkomen in de wateren rondom Kefalonia. Je kunt hiervoor het beste naar Mounda of Argostoli gaan.

Mounda

Iets voorbij de badplaats Skala, in het zuiden van Kefalonia, ligt de kaap Mounda en het strand Kaminia. Dit strand is de belangrijkste plek om schildpadden op Kefalonia te spotten. Hoewel het strand druk wordt bezocht, zijn er maatregelen en regels opgesteld waardoor de schildpadden zich hier ongestoord kunnen nestelen.

Argostoli

Ook de hoofdstad van Kefalonia, Argostoli, is een goede plek voor het spotten van schildpadden op Kefalonia. In de haven komen vissersboten af en aan voor de daghandel en dit trekt de schildpadden enorm. Wanneer je de schildpad wilt spotten, doe je je er dus verstandig aan om in de ochtend een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het eiland.

Andere stranden om schildpadden op Kefalonia te spotten

Behalve op het strand van Mounda zijn er nesten te vinden op de zandstranden van Kaminia, Lefkas, Skala en Koroni, allemaal gelegen aan de zuidkust van Kefalonia.

Boek Griekenland bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Losse accommodaties

Booking.com

Goed voorbereid op reis naar Griekenland

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen