Op vakantie naar Kreta: naar welk vliegveld kun je het beste vliegen?

Het Griekse eiland Kreta is niet een maar twee vliegvelden rijk, namelijk Heraklion dat centraal aan de noordkust van het eiland ligt en Chania gelegen in het westen. Afhankelijk van je verblijfplaats kun je bepalen welke luchthaven voor jou de meest voordelige optie is om naartoe te vliegen wanneer je op vakantie wil naar Kreta. Fijne reis!


Vliegveld Heraklion

Het vliegveld van Heraklion is het grootste en drukste vliegveld van Kreta. Sterker nog, na Athene is het zelfs het drukste vliegveld van heel Griekenland. Het vliegveld ligt nu nog op 5 kilometer van de gelijknamige stad Heraklion maar zal in 2025 worden vervangen voor een nieuw vliegveld dat vlakbij de plaats Kasteli wordt gebouwd.


Vliegveld Chania

Het vliegveld van Chania ligt zo’n 15 kilometer ten noordoosten van de gelijknamige stad. Omdat dit op het westen van het eiland is, is Chania vooral de aanvlieghaven voor iedereen die op het westelijk deel van Kreta verblijft. Het vliegveld van Chania is kleiner en wordt een stuk minder aangevlogen dan Heraklion. Dit heeft ermee te maken dat de meeste toeristen die naar Kreta gaan centraal op het eiland verblijven, waardoor Heraklion de meest gunstige aanvlieghaven is.


Welk vliegveld op Kreta moet je kiezen?

Nu je weet dat er twee vliegvelden op Kreta zijn, zul je je misschien afvragen welk vliegveld je op Kreta moet kiezen om naartoe te vliegen als je op vakantie wil naar dit Griekse eiland. Het antwoord hierop kun je van twee dingen laten afhangen, namelijk je eindbestemming op Kreta en/of de ticketprijs.

Eindbestemming

Hoewel het eiland goed te bereiden is en de afstanden nou ook niet zo enorm zijn is het natuurlijk wel zo prettig als je na aankomst op het vliegveld niet al te ver hoeft te reizen naar de accommodatie waar je verblijft.

Ticketprijs

Is de reistijd om het even of is prijs voor jou heel belangrijk? Dan kan het ook lonen om je keuze af te laten hangen van actuele ticketprijzen. Ook vliegtijden of vertrekdagen waarop maatschappijen wel of juist niet naar Chania of Heraklion vliegen kunnen doorslaggevend zijn.

Goed voorbereid op reis naar Kefalonia

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen