Minder bekend dan de typische Griekse badplaatsen maar zeker minstens zo mooi: Parga in Griekenland. Dit pareltje gelegen op het vasteland aan de Ionische Zee beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Wij nemen je mee op vakantie naar Parga, Griekenland en vertellen je alles over deze vakantiebestemming.


Praktische informatie Parga

Parga is een dorp gelegen in de regio Epirus, op het vasteland van Griekenland. Het is bij uitstek een bestemming die laat zien dat Griekenland zoveel meer te bieden heeft dan enkel de bekende en massaal bezochte Griekse eilanden. De aanvlieghaven voor Parga is Lefkas, waar je in de zomermaanden rechtstreeks in zo’n 2,5 uur naartoe vliegt.

Parga is om verschillende redenen favoriet. Allereerst ligt het tegen groene berghellingen vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de Ionische Zee. Verder kent het dorp een gezellige boulevard met terrasjes en winkeltjes. Behalve fijne stranden vind je er in de omgeving ook een prachtige natuur. Tot slot kunnen ook cultuurliefhebbers hun hart ophalen in en rondom dit dorp. Hoewel je dus in je accommodatie kunt blijven gedurende je verblijf, raden wij aan om lekker een auto te gaan huren. Er is genoeg te doen en te beleven en met een auto kun je dit alles op je eigen tempo ontdekken.


Stranden Parga

In en rondom Parga zijn verschillende stranden te vinden. Het bekendste strand van Parga is Valtos beach, ook wel bekend als Chrisogiali beach. Dit zandstrand (op sommige delen vind je wel kleine kiezels) is ongeveer 1 kilometer lang en goed georganiseerd met voldoende bedjes, parasols en eet- en drinkgelegenheden. Een heel breed strand is dit overigens niet; het ligt direct aan de boulevard en is vrij smal ingestoken.

Heb je Valtos Beach wel gezien? Dan is het tijd om de omgeving te gaan verkennen. Zowel ten noorden als ten zuiden van Parga zijn verschillende stranden te vinden. Wanneer je wel van wat afwisseling houdt doe je er daarom verstandig aan om een auto of scooter gedurende je verblijf te huren. Zo ben je lekker mobiel en kun je elke dag een nieuw strandje ontdekken. Stranden ten noorden van Parga zijn Agios Giannakis, Sarakinko, Agios Sostis en Valtos. Ten zuiden stuit je op de stranden Kriones, Piso Kriones en Lichnos beach.


Vliegen naar Parga

Wil je op vakantie naar Parga? Het dichtstbijzijnde vliegveld is Preveza, gelegen op 62 kilometer afstand. In de zomermaanden vliegt Transavia meerdere keren per week op Preveza. De vluchtduur bedraagt ongeveer 2,5 uur. De ticketprijzen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid en periode wanneer je wilt vliegen. Bekijk hier hun actuele prijzen.


Accommodaties

Wanneer je op zoek bent naar een leuke accommodatie, kun je twee dingen doen. Allereerst kun je zelf op onderzoek uit gaan en een losse accommodatie en vlucht boeken. Het grote voordeel hieraan is dat je volledig flexibel bent. Jij kiest zelf hoe laat je wilt vliegen en kunt kieskeurig zijn in het kiezen van de beste accommodatie. Er komt wat meer regelwerk bij kijken dan wanneer je een pakketreis boekt.

Want pakketreizen naar Parga worden wel degelijk aangeboden. Een pakketreis bestaat uit accommodatie en vervoer en wordt door een touroperator aangeboden. Sunweb biedt verschillende hotels, apartementen en aparthotels aan. Wanneer je op zoek bent naar een wat exclusievere accommodatie, doe je er goed aan om te kijken bij Eliza was here. Tot slot kun je ook een kijkje nemen bij TUI.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *