5 tips voor een bezoek aan Santorini

We kennen allemaal wel de typische plaatjes van het Griekse eiland Santorini. Witte dorpjes met blauwe koepeldaken, een minstens zo blauwe zee en adembenemende uitzichten. Een vakantie naar Santorini staat niet voor niets op menig bucketlist. Echter trekt het eiland de laatste jaren steeds meer toeristen en kan het er, zeker in het hoogseizoen, erg druk zijn. Om zoveel mogelijk uit je vakantie te halen, geven wij je daarom 10 tips voor een bezoek aan Santorini.

VLIEGTICKETS NAAR SANTORINI

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR SANTORINI

TUI en Sunweb

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

1. Ga buiten hoogseizoen

Het toerisme op Santorini is de laatste jaren enorm gegroeid. Vooral Amerikaanse en Aziatische toeristen weten het eiland steeds beter te vinden. Daarbij meren er tegenwoordig ook cruiseschepen aan, waardoor het eiland nog eens extra overspoeld wordt met een lading toeristen.

Zeker in de maanden juli en augustus is het op Santorini druk. Wanneer je niet aan deze periode bent gebonden bent, is onze eerste tip voor Santorini dan ook om het eiland in deze periode te mijden. In het voor- en naseizoen is het er een stuk rustiger, de temperatuur aangenamer en zijn accommodaties goedkoper. Zeker in de maanden april, mei, september en oktober is het op Santorini goed toeven.

2. Verken Santorini per quad, scooter of buggy

Hoewel Santorini geen groot eiland is, liggen de belangrijkste bezienswaardigheden best verspreid. Ook is het eiland erg heuvelachtig en zijn de wegen en straatjes over het algemeen smal. Een aanrader is daarom om het eiland per quad of scooter te gaan verkennen. Echte durfals hebben ook nog de keuze uit een buggy. Het eiland verkennen op een van deze voertuigen kan trouwens lekker op je gemak, aangezien de maximale snelheid op het eiland 50 km/u is.

3. Ga hiken tussen Fira en Oia

Ben je wel actief ingesteld en wil je het eiland echt goed verkennen tijdens je vakantie? Dan is een van de tips voor Santorini die wij je willen meegeven om de hike tussen Fira en Oia te doen. Deze wandeltocht brengt je langs de mooiste plekjes van het eiland waarvan je een prachtig uitzicht zult hebben over de Caldera. Dit is de krater gevuld met zee waar vanwege nieuwe vulkaanuitbarstingen de eilandjes Palia Kameni en Nea Kameni zijn gevormd.

Houd echter wel rekening met het weer en start de hike ‘s ochtends vroeg. Je zult zo’n drie uur op pad zijn waardoor je dit niet op het warmste moment van de dag wilt doen. Een bijzondere wandeltocht waarbij je gegarandeerd je ogen zult uitkijken en enorm veel vast wilt leggen op beeld.

4. Vermijd Oia en Firá ‘s middags

Oia en Fira zijn verreweg de grootste trekpleisters van Santorini. Oia is de bekendste plaats, terwijl Fira de hoofdstad van het eiland is. Wil je Oia en Fira in zoveel mogelijk rust verkennen? Blijf dan weg in de middaguren. De meeste schepen meren rond het middaguur aan wat voor een enorme overload aan toeristen in de middaguren zorgt. Rond de namiddag varen deze schepen weer door en keert de rust langzaamaan weer terug. Behalve de drukte is het weer ook een reden om deze plekken ‘s middags te vermijden. Het is er vaak behoorlijk heet, terwijl het er ‘s ochtends vroeg een stuk koeler is.

5. Bekijk de zonsondergang in Imerogville

De zonsondergang op Santorini is werkelijk adembenemend en moet je eigenlijk minstens een keer zien wanneer je op vakantie op het eiland bent. Je kunt deze zonsondergang aan de westkust van Santorini aanschouwen. De bekendste plek om dit te doen, is in Oia. Helaas denken andere toeristen hier hetzelfde over en is het hier ‘s avonds extreem druk. Een van de laatste tips voor Santorini is daarom om de zonsondergang in het naastgelegen Imerogville te gaan bekijken. Hier is het een stuk rustiger. Extra leuk is het om te gaan eten tijdens de zonsondergang. In Imerogville zijn verschillende restaurants vanwaar je de zon langzaamaan in de zee ziet zakken. Reserveer in dat geval wel even een tafel om zeker te zijn van een mooi plekje.

Ga op reis met Eliza was Here

TUI, dé Griekenland aanbieder

Griekenland deals van Sunweb

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland