Ontdek de 3 schiereilanden van Chalkidiki in Griekenland

Het Griekse schiereiland Chalkidiki is nog niet volledig ontdekt door het massatoerisme en daarmee een geschikte vakantiebestemming voor een onbezorgde vakantie in Griekenland. Chalkidiki bestaat weer uit 3 schiereilanden, met elk hun eigen charme. We vertellen je meer over de verschillende schiereilanden van Chalkidiki, zodat je weet waar je wezen moet.

Op zoek naar de beste deals voor Chalkidiki? Tips van Reisguide:
>>
Vliegtickets: Transavia
>>
Vliegtickets vergelijken: Kayak
>>
Accommodaties: Booking.com
>>
Autohuur: Alamo en Sunnycars 
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

 

Schiereilanden Chalkidiki

Chalkidiki bestaat dus uit 3 verschillende schiereilanden, die elk onderling verschillen.

Kassandra

Kassandra is het meest westelijk gelegen schiereiland. Je rijdt hier vanaf Thessaloniki in ongeveer een halfuurtje naartoe. Het is het drukste en meest toeristisch ontwikkelde schiereiland, dat mede veroorzaakt wordt door de ligging dichtbij Thessaloniki. Ook vind je hier de meeste badplaatsen, zoals Kalithea, Afitos en Hanioti.

Sithonia

Sithonia is het middelste schiereiland en een stuk rustiger dan buureiland Kassandra. Dit schiereiland onderscheidt zich vooral vanwege de prachtige natuur. Groots uitgestrekte wijn- en olijvengaarden en dennenbomen, heel veel dennenbomen bepalen het beeld op dit schiereiland. Ook de stranden zijn op Suthonia prachtig. De kust, die vrij grillig is, kent witte zandstranden en een mooie turquoise zee. De bekendste badplaats van Sithonia, is Nikiti.

schiereilanden chalkidiki
Het Griekse schiereiland Sithonia

Oros Athos

Oros Athos is het derde en meest oostelijke schiereiland van Chalkidiki. Het is eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt, want zomaar hier naartoe reizen kan helemaal niet. Allereerst is het een autonome monnikenstaat en zijn vrouwen hier niet welkom. Maar ook als man kun je niet zomaar koers zetten richting het eiland. Je komt er namelijk alleen met visum, dat je bij het Athos consulaat in Thessaloniki moet aanvragen. Agion Oros, letterlijk vertaald ‘Heilige Berg’, is verschillende kloosters rijk waar monniken in volledige afzondering leven.

Praktische informatie Chalkidiki
>>
Vliegduur: Circa 2,5 uur
>> Luchthaven: Thessaloniki Airport (SKG)
>> Valuta: Euro
>> Tijdzone: 1 uur later dan in Nederland
>> Vliegtickets: Transavia
>> Vliegtickets vergelijken: Kayak
>> Accommodaties: Booking.com
>> Autohuur: Alamo en Sunnycars 
>> Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.