Luieren maar: 5 badplaatsen op Skiathos om te verblijven

Het Griekse eiland Skiathos, onderdeel van de Sporaden, is een enorm groen eiland met onwijs veel mooie plekjes. Wanneer je hier naartoe op vakantie gaat, kun je in verschillende badplaatsen op Skiathos verblijven. De een wat drukker en levendiger dan de ander, is het helemaal aan jou natuurlijk wat jou het meeste trekt. Wij nemen je mee langs de verschillende badplaatsen op Skiathos zodat je zelf kunt bepalen welke plek je het meeste trekt.

Koukounaries

Koukounaries is de bekendste badplaats van Skiathos en ligt in het westen van het eiland. De populariteit van deze bestemming heeft vooral te maken met het gelijknamige, kilometer lange strand dat je hier vindt. Sommigen bestempelen dit strand zelfs als het mooiste van het hele eiland. Of dit ook voor jou geldt is natuurlijk heel erg persoonlijk maar een lekker plekje is het zeker wel.

Skiathos-Stad

Skiathos-Stad is – zoals je zelf al wel kunt raden – de hoofdstad van het eiland en een populaire bestemming die veel toeristen trekt. Dit heeft ermee te maken dat het hier erg veelzijdig is. Zo kun je lekker struinen langs de winkeltjes die er te vinden zijn, stuit je er op verschillende culturele bezienswaardigheden, is er een levendig utigaanscentrum en zijn er in de omgeving onwijs mooie stranden te vinden. Ook ligt het dichtbij het vliegveld van het eiland, waardoor het heel gemakkelijk te bereiken is.

Agia Paraskevi

Agia Paraskevi is zo’n typische plek waar je alle ingredienten vindt voor een geslaagde vakantie. Zo beschikt deze badplaats op Skiathos over een heerlijk groot zandstrand, vind je er genoeg leuke en goede hotels en zijn er talloze taverna’s en restaurants te vinden waar je kennis kunt maken met de Griekse keuken. Ook het strand van Agia Paraskevi is fijn en bestaat uit 2 baaien. Behalve lekker niksen op de strandbedjes die er te huur zijn kun je hier juist ook actie ondernemen en een van de watersporten beoefenen.

Achladies

Op zo’n 4 kilometer ten zuidwesten van Skiathos-Stad, stuit je op op Achladies, een van de badplaatsen die Skiathos rijk is. Achladies heeft een fijn strand dat vanwege het geleidelijk aflopende zand ook onder families met kinderen erg populair is. Bij het strand vind je verder verschillende accommodaties, tavernes en strandbars. Leuk aan Achladies, is dat je vanuit hier een boot kunt nemen die je in een kwartiertje van het strand naar Skiathos-Stad vaart.

Vassilias

Op zo’n 7 kilometer ten westen van Skiathos-stad stuit je op de volgende badplaats die Skiathos rijk is, namelijk Vassilias. Deze plek ligt onderaan een helling van een berg en wordt hierdoor omgeven met onwijs mooie groene bergen. Vassilias heeft een eigen strand waar je ligbedjes en parasols kunt huren. Het is een gemoedelijk, gezellig maar rustig plaatsje. Voor wie ‘s avonds op zoek is naar vertier, kan het beste voor een paar euro een taxi nemen naar Skiathos-stad.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Griekenland deals van Sunweb

Voordelige autohuur

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland