skiathos-griekenland

Skiathos in Griekenland: een klein maar prachtig groen eiland

Het Griekse eiland Skiathos is onderdeel van de Sporaden en ligt in de Egeïsche zee. Het is een klein (zo’n 50 vierkante kilometer) maar groen eiland vol gezellige stadjes, prachtige zandstranden en een bijzonder mooi binnenland. Wij nemen je mee op ontdekkingsreis langs Skiathos in Griekenland en vertellen wat dit – misschien wel mooiste – eiland van de Sporaden allemaal te bieden heeft.


Praktische informatie

Skiathos is een Grieks eiland en onderdeel van de eilandengroep de Sporaden. De sporaden liggen in de Egeïsche Zee, ten noorden van de Cycladen, ten zuiden van Thessaloniki en ten oosten van Volos. Behalve Skiathos maken ook Skopelos, Alonissos en Skyros deel uit van deze eilandengroep. Omdat Skiathos een eigen vliegveld heeft, in tegenstelling tot de andere Sporaden, is het het drukste eiland van de groep. Skiathos staat erom bekend een enorm groen eiland te zijn. Je stuit op veel lage heuvels en pijnboom bossen, die vanuit het binnenland doorlopen tot aan de kust.

De hoofdstad van Skiathos is Skiathos-stad en is een bezoek waard wanneer je op het eiland bent. Lees: een leuk gezellig stadje met schilderachtige straatjes vol gezellige restaurantjes en tavernes waar je lekker doorheen kunt struinen.


Badplaatsen

Skiathos is verschillende badplaatsen rijk. De bekendste is Koukounaries en staat vooral bekend om het strand. Ook is Skiathos-Stad een populaire bestemming, onder andere vanwege de levendigheid van deze hoofdstad en mooie stranden die er in de omgeving te vinden zijn. Wil je meer weten over de belangrijkste badplaatsen op Skiathos en waar je het beste kunt verblijven? Dat vertellen we je hier.


Stranden

Ondanks dat Skiathos geen groot eiland is, vind je er wel onwijs veel strandjes. Van groots en levendig tot kleine baaitjes waar je het gevoel hebt even helemaal alleen op de wereld te zijn. Bekende stranden zijn Koukounaris, Banana Beach, Lalaria Beach, Achladia en Megali Ammos. Vaak wat rustiger maar niet minder mooi zijn Ftelia, Trypia Petra, Mandraki, Vromolimnos, Platanias en Asselinos.


Vliegen

Skiathos heeft een eigen vliegveld waar je gedurende het toeristenseizoen (april tm oktober) vanaf Nederland rechtstreeks naartoe kunt vliegen. De vluchtduur bedraagt circa 3 uur. Maatschappijen die naar Skiathos in Griekenland vliegen, zijn Transavia en TUI.

Het vliegveld van Skiathos ligt in het noordoosten van het eiland, vlakbij de hoofdstad Skiathos-stad. Net achter de start- en landingsbaan loopt een weg, vanwaar je goed uitkijkt op alle vliegtuigen die hier landen en weer opstijgen. Wel is het oppassen geblazen; niet voor niets hangt er een bord om je te waarschuwen voor de intense kracht van de vliegtuigmotoren, die je bij een beetje onvoorzichtigheid letterlijk weg kunnen blazen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *