Cameo Island: een (piep)klein eilandje voor de kust van Zakynthos

Vlak voor de kust van Zakynthos, tegenover het dorp Agios Sostes, ligt Cameo Island. Ondanks de minimale oppervlakte is dit eiland een toeristische trekpleister en staat menig toerist er – zeker in de drukke zomermaanden – voor in de rij om er een bezoek aan te brengen. Wat is er zo bijzonder aan Cameo Island en is een bezoek de moeite waard? Wij vertellen je meer over deze toeristische hotspot op het Griekse eiland Zakynthos.

Wat is Cameo Island?

Cameo Island is een klein eilandje dat voor de kust van Agios Sostis op het Griekse eiland Zakynthos ligt. Via een lange houten brug is Cameo Island per voet te bereiken.

Omdat het eiland officieel prive bezit is, moet je toegang betalen wanneer je via de houten brug het eilandje wil bezoeken. Ietwat toeristisch is het wel, al krijg je er een prachtig uitzicht voor terug. Zeker wanneer je doorloopt naar het hoogste punt. Check vooraf altijd even goed of je een bezoek kunt brengen. Omdat het in prive bezit is, wil het nog weleens afgehuurd worden voor bijvoorbeeld een bruiloft.

 

Ontstaan

Cameo Island heeft niet altijd bestaan. Sterker nog, tot de 17e eeuw zat het eiland nog gewoon aan het vasteland verbonden. Een zware aardbeving, die in de 17e eeuw plaatsvond, heeft ervoor gezorgd dat de rotsformatie werd losgetrokken van het vasteland

 

Bereikbaarheid

Het eilandje is bereikbaar via een lange houten brug. Als je over de brug naar het eilandje loopt zie je hoe helder het zeewater hier is. Het eilandje is privé bezit en wordt regelmatig verhuurd voor bruiloften. Het wordt druk bezocht door toeristen, je kunt namelijk lekker zwemmen, snorkelen en zonnen aan de andere kant van het eilandje, bij het kleine strandje met de steiger. De entree is 5 euro. Voorgaande jaren was er op het eiland een bar en speelde er een DJ.

Goed voorbereid op reis naar Zakynthos

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Ook leuk om te lezen