Luieren maar: dit zijn de 8 mooiste stranden van Zakynthos

Zakynthos is hot. En er op dit Griekse eiland genoeg te ondernemen val, kan het tijdens je vakantie ook heel erg lekker zijn om een actievere dag af te wisselen met een luierdag op het strand. Ben jij toe aan dit laatste en op zoek naar mooiste baaien en stranden van Zakynthos? Dan heb je geluk, want wij hebben de beste plekken voor je opgesomd.

VLIEGTICKETS NAAR ZAKYNTHOS

Transavia en TUI

PAKKETREIZEN NAAR ZAKYNTHOS

TUI, Eliza was Here en Sunweb

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Heeft Zakynthos zandstranden?

De Griekse eilanden staan bekend om de prachtige stranden met kraakhelder en intens blauw water. Toch kleeft er aan de Griekse stranden vaak een groot nadeel: kiezels. Niet zo gek dus dat mensen willen weten of Zakynthos zandstranden heeft voordat ze een vakantie naar dit Griekse eiland boeken.

Goed nieuws, want Zakynthos heeft een aantal fijne zandstranden die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. Waaronder Tsilivi Beach en Gerakas Beach.

1. Tsilivi Beach

In het noordoosten van Zakynthos ligt het toeristendorp Planos, dat ook wel bekend staat als de badplaats Tsilivi. Het gelijknamige strand, Tsilivi Beach, is een 2 kilometer lang zandstrand, dat langzaam afloopt in het water. Watersport is hier populair maar ook als je komt voor enkel ontspanning ben je hier aan het juiste adres. Een rustig, afgelegen strand is het overigens niet. Wel tikt het alle boxen af voor een geslaagde stranddag. Zo zijn er bedjes en parasols te huur en kun je er terecht voor versnaperingen.

2. Porto Zorro

Van Tsilivi Beach gaan we door naar het zuidoosten van het eiland, waar je op het strand van Porto Zorro stuit. Het is hier rustiger dan bij het nabijgelegen Banana Beach maar alsnog is hier genoeg vertier te vinden voor een geslaagde stranddag. Een groot strand is het niet en zeker in de zomermaanden zijn de parkeerplaatsen rondom dit strand al snel vol, dus zorg dat je op tijd komt. Op het strand vind je een gelijknamige strandbar waar je niet alleen kunt eten en drinken maar ook terecht kunt voor het huren van bedjes en parasols.

3. Banana Beach

Banana Beach ligt, net als Porto Zorro, op het schiereiland Vasilikos. Waar je bij Porto Zorro vooral gezinnen aantreft en het er over het algemeen vrij rustig is, is dit bij Banana Beach bijna het tegenovergestelde. Je vindt hier namelijk verschillende strandtenten die niet alleen fancy zijn maar waar je ook terecht kunt voor een feestje.

4. Gerakas Beach

Aan het einde van het schiereiland Vasilikos ligt Gerakas Beach. Een lang en fijn zandstrand, gelegen in een halfronde baai omgeven door witte kliffen. Niet alleen toeristen en locals weten hun weg naar dit strand te vinden. Er zijn parasols en bedjes te huur. Ook voor de Caretta Caretta schildpad is dit een geliefde plek, hier leggen zij namelijk in het broedseizoen hun eieren. Om die reden is dan een gedeelte van het strand afgesloten.

5. Navagio Beach

Navagio Beach is niet alleen het bekendste strand van Zakynthos, maar misschien wel van heel Griekenland. Zeker wanneer we zeggen dat Navagio Beach de bijnaam Shipwreck Beach draagt is de kans groot dat er een belletje rinkelen. Op het strand van deze baai ligt namelijk een oud scheepswrak waar de naam naar verwijst. Het is hiermee niet eens het fijnste strand van Zakynthos maar vooral een heuse trekpleister geworden. Het strand is alleen per boot te bezoeken. Mocht je het nou wel willen zien maar er niet perse naartoe willen, dan kun je er ook nog voor kiezen om het strand van bovenaf te bewonderen. Let op: in het hoogseizoen is het niet alleen op het strand zelf maar ook bij dit uitkijkpunt ontzettend druk.

6. Xigia Beach

Xigia Beach is anders dan andere stranden op Zakynthos en daar kom je bij aankomst direct al achter. Hoe dan? Vanwege de zwavelgeur die er hangt. Uit de rotsen die het strand omgeven, komt namelijk collageen en zwavel vrij wat resulteert in een natuurlijke spa. Aan de zwavelgeur zul je even moeten wennen en het water is ook niet helder maar lijkt eerder op melk. Toch is dit een unieke en bijzondere plek op het eilan.d

7. Dafni Beach

Net als Gerakas Beach is ook Dafni Beach een strand waar de Caretta Caretta schildpad eieren broedt. Houd er rekening mee dat er daarom in de maanden mei tot en met oktober plekken op het strand door middel van hekjes zijn afgezet, om de nesten van de schildpadden heen.

8. Porto Limnionas

Tot slot heb je Porto Limnionas, of Limnionas Beach. Dit strand ligt aan de ruige westkust van het eiland. Het is dan ook geen fijn zandstrand maar een rotsstrand waardoor je je misschien meteen afvraagt waarom dit dan zo’n fijne plek is. Dit heeft ermee te maken dat het strand in een prachtige baai ligt met heel intens felblauw water. Relaxen doe je op een van de strandbedden die bij het restaurant horen dat er zit. Tip: neem een snorkelset mee en ervaar de onderwaterwereld van Zakynthos hier vanwege het heldere water op zijn best.

Ga op reis met Eliza was Here

TUI, dé Griekenland aanbieder

Griekenland deals van Sunweb

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over Griekenland