beste-ijs-rome

9x hier eet je het lekkerste ijs van Rome

In Rome barst het van de gelateria’s. Hoewel je door de hele stad lekker ijs kunt eten, prijken sommige adresjes er bovenuit. Je herkent ze veelal aan een lange rij, want ook de Romeinen zelf zijn dol op ijs. Hoeveel adresjes voor het lekkerste ijs van Rome tik jij af?

1. Il Gelato di San Crispino – Om de hoek bij de Trevi fontein. Let wel, ijs wordt hier alleen geserveerd in bakjes.
Adres: Via della Panetteria, 42

2. Giolitti – Misschien wel de bekendste zaak van heel Rome. Opgericht in 1890 en een heus begrip in de stad.
Adres: Via Uffici del Vicario 40

3. Gelateria dei Gracchi – Al bijna 20 jaar staat ijsmeester Alberto Manassei aan het roer en dat proef je. Alleen de allerbeste ingrediënten zijn goed genoeg.
Adres: Via dei Gracchi 272, Via di Ripetta 261 en Viale Regina Margherita 212

4. Gelateria La Romana – Ook de Italianen zelf staan hier in de rij. Mag met recht een van de plekjes voor het lekkerste ijs van Rome genoemd worden. Dit Je bestelt eerst het aantal bolletjes en kunt daarna rustig nadenken welke smaken je in godsnaam moet kiezen, want lekker zijn ze allemaal.
Adres: Via Venti Settembre

5. Artigianale Corona – Wanneer je trek hebt in een smaak anders dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan citroen-basilicum. Absoluut het proberen waard!
Adres: Largo Arenula 27, Piazza Argentina

6. Otaleg! – Bij Otaleg – het omgekeerde van gelato en een woordgrapje van ijsmaker Marco Radicioni – smaakt het ijs altijd goed. Tip: de smaak pistache is hier lekker, héél lekker.
Adres: Viale dei Colli Portuensi 594

7. Fiocco Di Neve – Volgens vele locals een van de beste adresjes om ijs te eten in Rome. Vooral bekend vanwege de smaak sabayon.
Adres: Via del Pantheon 51

8. Venchi – Niet zo ver van de Trevi fontein (lees: druk) maar wel overheerlijk ijs (en chocolade) Er stroomt een chocoladewaterval door de tent, dus dat zegt wat ons betreft genoeg.
Adres: Via della Croce, 25-26

9. Gori Gelato – Opgericht door broer en zus Gori en allebei een voorliefde voor experimenten, wat resulteert in bijzondere smaken.
Adres: Piazza Menenio Agrippa, 8b

You might also like