info@reisguide.nl

Laat de auto maar staan: op deze autovrije waddeneilanden is jouw bolide niet welkom

Wil je een trip naar een van onze waddeneilanden plannen? Bedenk dan van tevoren of je de auto wil meenemen. Wat niet iedereen namelijk weet, is dat je auto op sommige waddeneilanden helemaal niet welkom is. Wel zo handig natuurlijk om dit van te voren al te weten, in plaats van dat je er pas bij de veerboot achterkomt. Welke autovrije waddeneilanden er zijn en hoe je jezelf wel over het eiland kan verplaatsen vertellen wij je graag.

Zowel Vlieland als Schiermonnikoog zijn autovrije waddeneilanden. Je moet je auto achterlaten op het vasteland voordat je op de veerboot stapt. Op Texel, Terschelling en Ameland zijn auto’s wel welkom.

Vlieland

Het is overigens niet heel gek dat je je auto niet zomaar mag meenemen naar Vlieland. Het eiland is namelijk slechts 1 weg rijk. Je kan je voorstellen dat Vlieland al gauw vastloopt als er teveel mensen met hun auto gebruik maken van deze weg.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is net als Vlieland klein en kent amper wegen. Daarbij heeft bijna het hele eiland de status Nationaal Park, waardoor ook dit een autovrij waddeneiland is.

Autoluw of autovrij

Hoewel er over het algemeen veelal over autovrije waddeneilanden wordt gesproken, klopt dit in werkelijkheid niet helemaal. Sterker nog, als je op Vlieland of Schiermonnikoog bent zul je zelf ervaren dat er wel degelijk auto’s op het eiland rondrijden.

Dit heeft ermee te maken dat rondrijden op een van deze eilanden alleen mogelijk is wanneer je een ontheffing van de gemeente hiervoor hebt. Aangezien je hier al toerist waarschijnlijk geen beschikking over hebt zul je je auto alsnog moeten achterlaten.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen