belegde-broodjes-amsterdam

10x de lekkerste belegde broodjes van Amsterdam

Die gezonde salade of het simpele bammetje; soms wil je jezelf trakteren op een iets luxere lunch. Bijvoorbeeld met een goed belegd pistoletje met jouw favoriete beleg. Wij vertellen je waar je wezen moet voor de lekkerste belegde broodjes van Amsterdam.

Belegde broodjes in Amsterdam Centrum

1. De Laatste Kruimel

De Laatste Kruimel is een gezellig klein tentje aan de Langeburgsteeg. Broodjes, quiches, taartjes… het is nog lastig om een keuze te maken wat je hier wilt eten.
Adres: Langeburgsteeg 4

2. Sterk Staaltje

Sterk Staaltje is al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam. Behalve maaltijden en salades scoor je hier onwijs lekkere belegde broodjes. Kijk niet raar op als er een rij staat, want druk is het hier rond de lunch eigenlijk altijd wel.
Adres: Staalstraat 12

3. Caldi e Freddi

Caldi e Freddi is een adresje waar je lekkere belegde broodjes haalt in Amsterdam. De keuze is heel erg uitgebreid en behalve broodjes haal je hier ook andere Italiaanse lekkernijen als tiramisu en canneloni’s.
Adres: Spuistraat 102

4. Cora

Op een steenworp afstand van het Leidseplein vind je Cora. Kiezen doe je hier uit 25 verschillende broodjes die allen een eigen nummertje hebben op de kaart. Het meest populaire broodje, nummer 2, wordt belegd met Parmaham, truffelmayo, Provolone kaas en rucola.
Adres: Prinsengracht 705a

5. Slagerij Vet

Slagerij Vet is al tientallen jaren een heus begrip in Amsterdam. Je hebt hier een enorme keuze uit belegde broodjes (meer dan 100!). Specialiteit is hier broodje Zeedijk, belegd met gerookte kipfilet, sla, uitgebakken spek en Zeedijksaus. Na een keer proeven ben je verkocht, wedden?
Adres: Zeedijk 99

6. Broodje Bert

Zuinig met beleg zijn ze bij Broodje Bert op het Singel in ieder geval niet. Hier eet je wat ons betreft een van de lekkerste belegde broodjes van Amsterdam. Publieksfavorieten zijn de Bert burger en het broodje met gegrilde kip.
Adres: Singel 321

7. Ibericus

De naam verklapt het al een beetje maar bij Ibericus kun je terecht voor zo’n beetje alle producten van het Iberico varken, zo ook belegde broodjes. Trek in een lekker broodje met deze bekende ham? Dan is er maar een adresje waar je ‘m eten mag.

Belegde broodjes in Amsterdam Zuid

1. Renzo’s delicatessen

Huisgemaakte Italiaanse hapjes is waarvoor je bij Renzo’s terecht kan. Denk aan overheerlijke pasta’s en gegrilde groentes maar ook de belegde broodjes hier smaken goed, heel erg goed. Broodje Kip Dino is waar menig persoon bij zweert, al is het alleen al om de dinosaus waar niemand de exacte ingrediënten van kent.
Adres: van Baerlestraat 67 & Johannes Verhulststraat 110

Belegde broodjes in Amsterdam West

1. The Sandwich Bar

Op de Nassaukade vind je The Sandwich Bar waar je terecht kunt voor rijkelijk belegde broodjes. Handig: de pistoletjes worden aan de bovenkant opengesneden waardoor je ‘m als hotdog zo naar binnen schuift.
Adres: Nassaukade 378

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like