citytrip-nederland

Op citytrip in Nederland: 7 leuke plekken voor een dagje uit

Dat je voor een geslaagde citytrip niet al te ver hoeft te reizen, bewijst ons eigen land wel. Nederland is talloze steden rijk die geschikt zijn voor een gezellig dagje uit. Wij sommen 7 leuke bestemmingen op voor een citytrip in Nederland.

1. Groningen

Er gaat niets boven Groningen, toch? Deze bruisende studentenstad gelegen in het noorden leent zich perfect voor een citytrip in Nederland. De stad is talloze restaurants en kroegen rijk waardoor je met goed weer kunt neerstrijken op een van de vele terrassen of lekker kunt ontbijten of lunchen.

Behalve lekker eten en drinken kun je er ook goed cultuur snuiven in een van de vele musea. Zo is het Groninger Museum een must see voor kunstliefhebbers, kun je in het Noordelijk Scheepsvaartmuseum terecht voor een lesje geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en kun je met kinderen een bezoek brengen aan het LEGiO museum, dat volledig in het teken staat van LEGO.

Toe aan een weekendje Groningen? Bekijk hier alle beschikbare hotels in Groningen.

2. Maastricht

Van het noorden gaan we door naar het zuiden van het land, namelijk naar Maastricht. Deze stad is perfect voor een citytrip in Nederland. Het maakt namelijk niet uit of je hier enkel een gezellig dagje wilt winkelen of er ook wilt overnachten en wat meer van de stad wilt zien, beide is namelijk goed mogelijk. Maastricht is namelijk allereerst een echte modestad. Vrijwel alle bekende modemerken hebben er winkels en daarnaast is de stad talloze leuke boetiekjes en speciaalzaken rijk waar je unieke items kunt scoren.

Wanneer je bent uitgewinkeld of er überhaupt niet perse van houdt, kun je op avontuur gaan in de historische binnenstad. Zo mag het Bonnefanten museum eigenlijk niet overgeslagen worden tijdens je bezoek aan de stad. Dit wordt gezien als hét kunstmuseum van Limburg en de Euregio. Of wat dacht je van het Natuurhistorisch Museum, waar je het ontstaan van het landschap dat nu de streek rond Maastricht typeert kunt zien. Tussen het winkelen en cultuur snuiven door kun je neerstrijken op een van de terrasjes in de stad, want die zijn er genoeg.

3. Amsterdam

Natuurlijk mag de hoofdstad van ons land niet in dit rijtje niet ontbreken. Er is onwijs veel te zien en te doen.

Bezoek je Amsterdam voor de eerste keer? Dan krijg je het druk. De stad is namelijk flink wat topmusea rijk die je minstens een keer moet bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum, het Anne Frank Huis en de Hermitage.

Ben je er al vaker geweest en ken je de belangrijkste highlights al? De stad is groot genoeg om op zoek te gaan naar nieuw te ontdekken plekjes. Leuk is daarom om een fiets te huren en al fietsend de stad te verkennen. Van de altijd gezellige Pijp tot de 9 straatjes of het hippe Amsterdam Noord; aan gezellige plekjes geen gebrek.

4. Leiden

Leiden staat onder andere bekend om de oude, historische binnenstad. Denk aan prachtige grachten en monumentale gebouwen die hier het straatbeeld bepalen. Of wat dacht je van alle gezellige hofjes die de stad rijk is? Je kunt er zelfs een heuse hofjeswandeling maken. Het is hierdoor een leuke stad voor een citytrip in Nederland. Behalve gezellig door het centrum struinen, winkelen en neerstrijken op een terrasje is er ontzettend veel te doen.

Zo zijn er talloze musea die ook nog eens op loopafstand van elkaar te vinden zijn.

Leuk dus om verschillende musea te combineren tijdens je dagje uit. Verder kun je in Leiden de oudste stadstuin van Nederland bezoeken, namelijk de Hortus Botanicus.

5. Haarlem

Haarlem heeft alles in huis voor een geslaagde citytrip in Nederland. Behalve een berg aan cultuur vind je er talloze historische bezienswaardigheden, zijn er leuke winkels en boetiekjes te vinden en kun je er onwijs lekker eten. Alle ingrediënten dus voor een geslaagd dagje uit.

6. Rotterdam

7. Den Bosch

Tot slot mag ook Den Bosch niet ontbreken. Deze gezellige hoofdstad van Noord-Brabant is enorm veelzijdig.

You might also like