6x luxe hotels in Amsterdam voor een nachtje weg

Wil jij je een weekend onderdompelen in een luxe? Er even helemaal tussenuit zijn in onze eigen hoofdstad? Er zijn talloze luxe hotels in Amsterdam te vinden die zich hiervoor uitstekend lenen. Wij hebben 6 potentiële opties voor je opgesomd. Check it out en boeken maar.

1. Conservatorium hotel

Het luxe 5***** Conservatorium hotel zit middenin het Museumkwartier, aan de Paulus Potterstraat. Het hotel is vernoemd naar – je raadt het misschien al wel – het Conservatorium dat vroeger in het gebouw gevestigd zat. Het fijne aan dit hotel is dat het een mix is van modern design en historische architectuur. Behalve comfortabele kamers is er nog iets dat we je niet willen onthouden, namelijk de Akasha spa. Je vindt er een groot zwembad, lekkere hamam en fijne sauna. Je dag afsluiten doe je ‘s avonds bij Taiko, waar Aziatische fusion op de kaart staat.
Adres: Van Baerlestraat 27>> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid

2. The Dylan

In een 17e eeuws pand aan de Keizersgracht, vind je The Dylan Amsterdam. Een stijlvol, intiem boutique hotel. Behalve overnachten kun je hier ook cocktails drinken in de hippe Bar Brasserie OCCO of aanschuiven voor een diner in restaurant Vinkeles.
Adres: Keizersgracht 384 – >> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid

3. Waldorf Astoria

De luxe Waldorf Astoria hotelketen mocht uiteraard niet op de Amsterdamse grachten ontbreken. Verdeeld over 6 panden is dit luxe hotel in Amsterdam stijlvol en klassiek ingericht. Vanuit je hotelkamer kijk je uit op de grachten of op de binnentuin, waar je tevens heel erg fijn kunt zitten.
Adres: Herengracht 542-556>> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid

4. Intercontinental Amstel Amsterdam hotel

Heeft het Amstel hotel nog toelichting nodig? In het straatje ken je klassiekers is dit toch wel een van de meest luxe hotels van Amsterdam, als het al niet het meest luxe is.
Adres: Professor Tulpplein 1>> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid

5. Pulitzer hotel

Dit hotel is gevestigd in eeuwenoude grachtenpanden in de Jordaan, die zijn samengevoegd tot één geheel. Hierdoor zijn ook alle kamers uniek en anders. Het zicht op de grachten maakt het natuurlijk een romantisch aanzicht. Ook kun je in de bar terecht voor een goede cocktail of bij restaurant Jansz voor een uitgebreid diner.
Adres: Prinsengracht 323>> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid

6. The Hoxton

The Hoxton, gelegen op de Herengracht, is een luxe hotel in Amsterdam en perfect voor een getaway met bijvoorbeeld je kersverse lover. Omdat je midden op de grachten verblijft vind je op loopafstand genoeg leuke restaurants en winkels. En behalve dat je centraal verblijft is er natuurlijk nog een veel groter voordeel, namelijk ‘s ochtends de gordijnen openen en uitkijken op de Amsterdamse grachten.

Adres: Herengracht 255>> Bekijk actuele prijzen en beschikbaarheid

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen