info@reisguide.nl

Koreaans eten? Dit zijn de 6 beste Koreaanse restaurants van Amsterdam

Hoewel de Koreaanse keuken meer en meer in opkomst is in Nederland is het nog knap lastig om echt goede plekjes te vinden waar je lekker Koreaans kunt eten. Het aanbod wordt in Amsterdam langzaamaan uitgebreid en dus hebben we de naar onze mening 6 beste Koreaanse restaurants van Amsterdam voor je opgesomd. Eet smakelijk! 

1. THE BAB

THE BAB heeft twee vestigingen in Amsterdam, eentje in Oost en eentje in hartje de Pijp. THE BAB onderscheidt zich door lekker casual te zijn; geen traditionele look and feel maar gewoon lekker en goed eten. Bestel in ieder geval de Sweet Korean fried chicken en de Bibimbab, want die zijn om je vingers bij af te likken.
Adres: Camperstraat 36 & Cornelis Troostplein 3AWebsite

2. Khan

In het Amsterdamse Buitenveldert lijkt het Koreaanse eten haast wel uitgevonden. Je vindt er namelijk behalve een Koreaanse supermarkt (Shilla, Gelderlandplein) ook verschillende Koreaanse restaurants. Een daarvan is Khan. Ga hier overigens niet af op het uiterlijk van het restaurant, want heel aantrekkelijk ziet het er van buitenaf niet uit. Gelukkig is het eten er wel erg goed.
Adres: Nederhoven 9

3. Hwa Won

Letterlijk 2 deuren verderop (!) van Khan vind je een ander goed Koreaans restaurant, namelijk Hwa Won. Dat je hier vrijwel alleen maar Koreanen spot, zegt wat ons betreft genoeg. Echt een traditioneel restaurant zoals je ze ook in Korea zelf tegenkomt.
Adres: Nederhoven 13

4. Restaurant Korea

We blijven nog even in Buitenveldert want jawel, er zit nog een goed Koreaans restaurant. De naam van het restaurant zegt ook meteen al genoeg: bij restaurant Korea draait alles om de Koreaanse keuken. Dit restaurant, gerund door een familie en bestaat al meer dan 20 jaar.
Adres: van Boshuizenstraat 207Website

5. Miss Korea

Ben je nieuwsgierig naar de Koreaanse keuken en ben je benieuwd uit wat voor een gerechten deze keuken zoal bestaat? Dan is Miss Korea misschien wel de beste keuze voor jou. Dit is namelijk een van de Koreaanse restaurants in Amsterdam waar je Koreaans kunt barbecuen. Korean BBQ is een belangrijk onderdeel binnen de Koreaanse keuken en houdt in dat je zelf, aan je eigen tafel, je eten bereid op een ingebouwde barbecue. Fijn is dat ze hier het all you can eat concept hanteren, waardoor je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met de Koreaanse keuken en veel verschillende gerechtjes kunt proberen.
Adres: Albert Cuypstraat 66-70 Website

6. Kim Chi Wow

De roze gevel van dit Koreaanse restaurant in Amsterdam gelegen op de Van Wou is haast niet te missen. Kimchi en bibimbap is waar het bij Kim Chi Wow allemaal om draait. Je hebt hier de keuze uit verschillende bibimbap bowls die je naar eigen smaak kunt aanpassen.
Adres: Van Woustraat 113, Amsterdam

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen