lunchen-in-groningen

Lekker lunchen in Groningen: 9 tips

Er gaat niets boven Groningen. Deze uitspraak gaat niet voor niets al tientallen jaren mee. Behalve dat er altijd wel iets te doen is, barst deze studentenstad ook van de leuke plekjes waar je je honger kunt stillen. Daarom hebben we 10 adresjes voor je verzameld waar je lekker kunt lunchen in Groningen. Eet smakelijk! 

1. Pernikkel

De wekelijks wisselende kaart van Pernikkel bevat verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Altijd met de grootste zorg samengesteld, want Pernikkel gebruikt zoveel mogelijk onbewerkte producten.
Adres: Aweg 2 – Website

2. DOT

Hoewel DOT niet in het centrum van Groningen ligt, is het wat ons betreft wel een vermeldng in dit lijstje van plekken om te lunchen in Groningen waard. Bij deze ruim opgezette gastrobar kun je namelijk de gehele dag terecht, of je nu trek hebt in een goede kop koffie, lekkere lunch of uitgebreid diner.
Adres: Vrydemalaan 2 – Website

3. Mahalo

Mahalo ging voorheen door het leven als Anat maar is sinds juni 2019 heropend. Alles hier is biologisch, plantaardig en huisgemaakt waardoor je hier voor genoeg vegan lekkers terecht kan.
Adres: Verlengde Grachtstraat 1 – Website

4. Feel Good

Voeding waar je lichaam blij van wordt is het uitgangspunt bij Feel Good. Lunchen in Groningen wordt hiermee een feestje, want er wordt alleen gewerkt met verse producten zonder chemische toevoegingen.
Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 29 – Website

5. PS!

Zoete trek gekregen? Bij PS! schuif je aan voor de lekkerste huisgemaakte gebakjes en andere zoetigheden onder het genot van een goede kop koffie of thee. Extra leuk is het kleurrijke interieur, wat het een vrolijk, gezellig geheel maakt.
Adres: Oude Kijk in Het Jatstraat 24 – Website

6. No. 25

Een fijne, moderne spot om te lunchen in Groningen is hoe No 25 het beste omschreven kan worden. De kaart bestaat uit gerechten waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van pure en verrassende ingredienten. Een pluspunt is de Big Green Egg.
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 25 – Website

7. Het Bakkerscafé

De lekkerste belegde boterhammen eet je bij Het Bakkerscafe, want hier wordt de hele dag vers brood gebakken. De keuze is uitgebreid, dus voor ieder wat wils. Voor zoete lekkernijen ben je overigens hier ook aan het juiste adres. Specialiteit van Het Bakkerscafé zijn nog altijd de welbekende karamelkoekjes.
Adres: Zwanestraat 26 – Website

8. Smooth Brothers

Wil je lunchen in Groningen met een lekker sapje of verse smoothiebowl? Dan is Smooth Brothers de plek waar je wezen moet. De blenders draaien hier op volle toeren en alleen het beste, verse fruit wordt in hun sapjes en bowls verwerkt.
Adres: Zwanestraat 31 – Website

9. PRONK

PRONK is een grandcafé PRONK zit in hartje centrum en bestaat uit een restaurant, tuincafé en een (verwarmd) terras. Fijn, want hierdoor kun je hier het hele jaar door terecht.
Adres: Vismarkt 56 – Website

You might also like