pancakes-amsterdam

Pancakes eten in Amsterdam: de 8 beste adresjes

Trek in een stevig ontbijt? Een stapel pancakes is wat ons betreft altijd een goed idee. Van hartig tot zoet; hier eet je de allerlekkerste pancakes van Amsterdam. 

1. Bakers en Roasters

Een van de lekkerste pancakes in Amsterdam eet je wat ons betreft bij Bakers en Roasters middenin de Pijp. Ze serveren hier blueberry pancakes waarbij je de keuze hebt uit een 3 of 5 stack Indien wenselijk top je ‘m nog af met bacon.
Adres: Kadijksplein 16 en Eerste Jacob van Campenstraat 54Website

2. Dignita

Dignita heeft onlangs een 3e vestiging geopend bij het Westerpark. En dus kun je op 3 verschillende plekjes terecht voor ontbijt, brunch of lunch. Ondanks dat de kaart wel eens wisselt staan er eigenlijk altijd pancakes op. Niet de standaard variant maar altijd met een verrassende twist.
Adres: Koninginneweg 218h, Nieuwe Herengracht 18a & Spaarndammerstraat 55Website

3. Moak

Moak heeft inmiddels 3 locaties waar je terecht kunt voor zowel zoete als hartige pancakes. 100% suikervrij, gemaakt met biologische volkoren tarwebloem en meel en toch smaken ze er niet minder om.
Adres: Jodenbreestraat 144, Clercqstraat 34H & Ferdinand Bolstraat 11Website

4. Mr Stacks

The place to be wanneer je op zoek bent naar een stapel vegan pancakes in Amsterdam. Pannenkoeken en bubble tea is waar het hier allemaal om draait. Het maakt niet uit of zin hebt in zoet of hartig want de kaart heeft het beide.
Adres: Govert Flinckstraat 122Website

5. Pluk

Een van onze lievelingsplekjes in de 9 straatjes, is Pluk. Behalve dat je leuke spulletjes voor in huis kun je hier namelijk ook onwijs lekker lunchen. Kies de normale pancakes of ga voor de vegan banana coconut pancakes.
Adres: Reestraat 19 Website

6. CT Coffee & Coconuts

Op zoek naar een plek waar je de hele dag terecht kunt voor pancakes in Amsterdam? Coffee & Coconuts it is. Op de all day breakfast kaart staan overheerlijke Coconut Pancakes. Afgetopt met banaan, bosbessencompote en ahornsiroop is dit een echte topper.
Adres: Ceintuurbaan 282-284Website

7. The Breakfast Club

Als je ergens lekkere pancakes in Amsterdam kunt eten, is het wel bij The Breakfast Club. Bij deze all day ontbijt en lunch spot kun je terecht voor de traditionele buttermilk variant. Zin in iets extra’s? Ga dan voor de Choco Coco pancakes. Wedden dat ze je niet teleurstellen?
Adres: Changiweg 110, Gustav Mahlerplein 114, Haarlemmerplein 31, Bellamystraat 2-H, Wibautstraat 56Website

8. Teds

Last but not least: Teds. Een fijn plekje in West waar je de hele dag terecht kunt voor een lekkere brunch. Hoewel er genoeg lekkers op de kaart staat (de Philly Cheese Steak is to die for) is wat ons betreft de keuze al direct gemaakt: Banana Pancakes 2.0. Afgetopt met marshmallows, stukjes banaan, hazelnoot crumble en Nutella drizzelz loopt het water ons direct in de mond.
Adres: Bosboom Toussaintstraat 60Website