5x lekker eten bij restaurants rondom Amsterdam Centraal

Hoewel je waarschijnlijk in eerste instantie het Centraal Station associeert met toeristenwinkels en goedkope fastfoodzaken zijn er wel degelijk leuke, sfeervolle restaurants rondom Amsterdam Centraal te vinden. Daarom 10 restaurants rondom Amsterdam Centraal waar je lekker kunt eten. 

1. 5&33

Op een steenworp van Amsterdam Centraal, op de hoek van de Martelaarsgracht en de Prins Hendrikkade, zit 5&33. Bij dit casual dining restaurant werken ze met een shared dining concept geïnspireerd door authentieke mediterraanse smaken met een Italiaanse twist. Behalve lekker eten kun je er ook overnachten. Het restaurant is namelijk onderdeel van het Art’Otel.
Adres: Martelaarsgracht 5Website

2. Ron Gastrobar Oriental

Ron Gastrobar Oriental is, zoals de naam al doet vermoeden, de Oriëntaalse versie van Ron Gastrobar. Dit restaurant, gelegen rondom Amsterdam Centraal, biedt de lekkerste gerechtjes aan die je voor 17,50 bestelt en vervolgens met elkaar kunt delen.
Adres: Kerkstraat 23Website

3. Mappa

Bij Mappa draait alles om simpele Italiaanse gerechten, bereid met verse ingredienten. Denk aan handgemaakte ravioli, linguine met gamba’s of lekkere tagliatelle. Geen ingewikkeld gedoe, gewoon lekker Italiaans eten. En bij dat eten drink je natuurlijk de lekkerste Italiaanse wijnen.
Adres: Nes 59Website

4. Adam & Siam

Zin in Thais? Op het Rokin, op zo’n 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station, vind je Adam & Siam waar je dinsdag t/m zondag terecht kunt voor lunch en diner.
Adres: Rokin 93Website

5. Loetje

Loetje blijft wat ons betreft nu eenmaal dé plek voor het eten van een lekker biefstukje. De ligging tegenover het Centraal Station is ideaal wanneer je afspreekt met mensen die van verschillende plekken moeten komen.
Adres: Stationsplein 10Website

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen