strandtenten-texel

Zomer in je bol: dit zijn onze 3 favoriete strandtenten op Texel

Een weekend uitwaaien op Texel staat voor ons gelijk aan minstens één keer neerstrijken bij een fijne strandtent. Na een stevige strandwandeling bijvoorbeeld, voor een goede kop koffie. Of wanneer je je honger wil stillen met een welverdiende lunch. Waar je vervolgens dan weer zolang blijft hangen, dat je meteen door kunt voor het diner. Onze lievelingsplekken om naartoe te gaan? Dat zijn de 5 onderstaande strandtenten op Texel. Enjoy!  

Texelse strandpalen

Misschien is het je al wel opgevallen dat de meeste strandtenten op Texel de naam ‘Paal X’ hebben. Niet erg origineel zou je denken. Toegegeven, dat is het ook niet, maar er zit wel zeker een logica achter. Zo staan er langs de hele Nederlandse kust strandpalen, die je het beste kunt vergelijken met hecometerpaaltjes langs de snelweg. Waar ze vroeger nog een functie hadden – de afstand tussen de palen en de vloedlijn lieten zien hoe de kust te lijden had onder het zeewater – hebben ze dit vandaag de dag niet meer, maar zijn ze wel nog steeds van cultuurhistorische waarde. Reden genoeg voor vrijwel alle strandtenten om hun zaak te vernoemen naar de dichtsbijzijnde strandpaal.

Strandtenten Texel

Het eiland is genoeg fijne plekken rijk, dus hoe weet je nou waar je het beste naartoe kunt gaan? Met een lekkere kaart, goed personeel en fijne sfeer kom je al een heel eind. Onze 5 favoriete tenten? Die zijn als volgt:

1. Paal 12

Lekker eten en drinken en relaxen is waar het bij Paal 12 allemaal om draait. Er is een groot steigerhouten terras waar tafels en stoelen worden afgewisseld met loungebanken. Er hangt een ontspannen sfeer en het is hip, een beetje a la Ibiza stijl ingericht. Een fijne plek om naartoe te gaan.
Adres: Jan Ayeslag 12Website

2. Beachclub Texel (Paal 19,5)

Beachclub Texel, ook wel Paal 19,5, is een strandtent die het hele jaar door geopend is. Ook in de wintermaanden is het hier dus goed toeven met bijvoorbeeld een kop warme choco.
Adres: Ruijslaan 30Website

3. Kaap Noord

Kaap Noord, de naam verklapt het misschien al wel, is de meest noordelijk gelegen strandtent van Texel. Waarom dit zo’n fijne plek is? Omdat je bij goed weer onwijs mooi uitkijkt op buureiland Vlieland.
Adres: Volharding 4Website

You might also like