Wandelen maar: 5 fijne plekken om te wandelen in Amsterdam

We wandelen met z’n allen flink wat af. Van een kort rondje doordeweeks tot een langere wandeling in het weekend. Het is niet alleen leuk maar ook nog onwijs goed voor je. Heb je je vaste route door de buurt wel gezien? En wil je wat andere plekken ontdekken waar je fijn kunt wandelen in Amsterdam? Wij tippen 5 plekken. 

1. Het Amsterdamse Bos

Grote kans dat het Amsterdamse Bos je zelf ook al wel te binnen was geschoten, maar eerlijk toegegeven, dit is nu eenmaal een hele fijne plek wanneer je wilt wandelen in Amsterdam. Het bos is 7 officiele wandelroutes rijk, al kun je natuurlijk ook zelf een eigen route uitstippelen. De grootte, de voorzieningen, goede bereikbaarheid en verschillende horeca mogelijkheden maken dit een plek waar je graag naartoe teruggaat.

2. De Noorder IJplas

Ten noorden van het IJ, aan de noordwestkant van de Coentunnel stuit je op het natuurgebied Noorder IJplas. Lees: veel open water, struinnatuur en Schotse Hooglanders die je zomaar tegemoet lopen. De komende jaren wordt het ontwikkeld tot heus stadspark, tot die tijd is het in ieder geval een plek waar je heenkunt voor de wandel.

3. Amstelpark

Volgens velen het mooiste park van Amsterdam, al mag je natuurlijk zelf invullen of je het hier wel of niet mee eens bent. Dat het een fijne plek is om te wandelen in Amsterdam, moge in ieder geval duidelijk zijn. Het park is lekker groots opgezet en behalve wandelen kun je hier nog veel meer doen. Zo kun je er midgetgolfen, vind je een stadsboerderij in het park en is er een grote speeltuin. Ook qua horeca kun je met een snackbar, ijssalon en 4 terrassen alle kanten op.

4. Oostelijk Havengebied

De opgeknapte bakstenen pakhuizen bepalen grootendeels het beeld in het Oostenlijk Havengebied. Een ideale plek om eens een stevige wandeling doorheen te maken, zeker gezien de geschiedenis van dit gedeelte van Amsterdam. Start bijvoorbeeld bij hotel Jakarta, en loop vervolgens via de grachten van het Java-eiland naar het monumentale KNSM eiland. Vanaf het Azartplein kun je de pont nemen naar Noord en daar nog de buurt verkennen.

5. Sloterplas

Tot slot doet een rondje Sloterplas het ook altijd goed. Met een afstand van 5,8 km per rondje is het de perfecte afstand voor eenieder die er tussenuit wilt zonder uren zoet te zijn. In de zomer is het hier met een watersportcentrum, jachthaven, zeilschool en kinderboerderij overigens ook goed toeven.

Goed voorbereid op reis

Vliegtickets

Pakketreizen

Accommodaties

Autohuur

Vergelijker

Koffers

Reisartikelen

Reisaccessoires

Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Ook leuk om te lezen

Shop je reisartikelen bij onze partners

ReizenReizen