albufeira-algarve-portugal

Albufeira: de bekendste badplaats van de Algarve

De naam Albufeira klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren. Dit ooit zo rustige en pittoreske vissersdorp is vandaag de dag namelijk uitgegroeid tot de bekendste badplaats van de Algarve. Vooral jongeren weten in de zomermaanden hun weg naar Albufeira te vinden om te feesten in de vele bars, clubs en discotheken die deze plaats rijk is. Buiten het hoogseizoen keert de rust er wat meer terug en trekt het ook andere toeristen aan. Toch zal het hier altijd drukker zijn dan in andere badplaatsen van de Algarve, wat overigens niet perse iets slechts hoeft te zijn.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Albufeira ligt in het district Faro en is niet alleen een stad, maar ook de naam van een grotere en gelijknamige gemeente waarbinnen Ferreiras, Guia, Olhos d’Agua en Paderne vallen. Je rijdt er vanaf het vliegveld van Faro in ongeveer 40 minuten naartoe. Wanneer je door Albufeira loopt is het moeilijk voor te stellen dat het ooit een rustig en gemoedelijk dorp is geweest. Toch is de plaats in de loop der jaren enorm veranderd, namelijk van rustig en authentiek tot druk en bekend.

Behalve luieren aan het strand kun je hier genieten van het bruisende nachtleven, dat vooral op de zogeheten Strip plaatsvindt. Toch is er veel meer in Albufeira te ervaren dan alleen het uitgaansleven.

Het oude centrum – ooit door de Arabieren gesticht – is vele smalle straatjes rijk en staat vol met witte huisjes die er het straatbeeld bepalen. Het loont dan ook zeker om dit oude centrum te bewandelen en het oorspronkelijke Albufeira te ervaren. Al kun je dit misschien beter in het voor- of najaar doen, om zowel de hitte als de drukte van de zomermaanden te ontwijken.

Wanneer je wel voor het uitgaansleven komt, is het goed om te weten dat je op twee plekken goed terecht kunt, namelijk bij de zogeheten Strip en in Old Town. De Strip, officieel Areias de São João, is niets meer dan een lange straat vol met bars, clubs en discotheken en komt ’s avonds helemaal tot leven. Je vindt hier vooral grotere uitgaansgelegenheden waar het er zeker in het hoogseizoen onwijs druk is. Tegenhanger van de Strip is Old Town, wat ook daadwerkelijk het oude centrum van Albufeira is. Hoewel je hier ook goed uit kunt gaan, zit het verschil ‘m in het feit dat je hier meer barretjes en kleinere kroegen vindt. Wel is het totale uitgaansgebied van Old Town groter omdat het verspreid is over het gehele oude centrum en je niet zoals bij de Strip te maken hebt met slechts een straat.

Albufeira heeft verschillende stranden waar je vanuit het centrum lopend naartoe kan. Zo stuit je aan het einde van Old Town op Praia do Pescadores, een groots uitgestrekt zandstrand dat dankzij de centrale ligging een van de meest populaire en daarmee drukste stranden van Albufeira is. Ga je meer naar het westen, dan kom je bij Praia do Peneco uit, dat ookwel bekend staat als Praia do Túnel. De (bij)naam van dit strand refereert namelijk naar het feit dat het via een tunnel te bereiken is. Ook Praia da Oura is een populair strand, al ligt dat wat verder af van het oude centrum. Letterlijk vertaald betekent dit gouden strand, verwijzend naar het zachte goudgele zand en de roodoranje gekleurde rotsen die er te vinden zijn.