Algar Seco: Portugese parel in Carvoeiro

Algar Seco ligt in Carvoeiro. Het is misschien even zoeken, maar als je Estrada de Algar Seco in de navigatie zet moet het helemaal goedkomen. Eenmaal aangekomen bij Algar Seco kun je twee kanten op. Ongeacht de richting die je kiest, zul je je ogen uitkijken bij deze indrukwekkende geërodeerde rotsen. Wanneer je de traptredes afdwaalt en naar links gaat, kom je beneden bij het water uit. Vanaf hier kun je door de rotsformaties heen kijken en heb je uitzicht op zee. Hoewel het wandelpad stopt, is het mogelijk om via de rotsen nog een stuk verder te lopen. Let wel goed op, want de rotsen kunnen vanwege het water glad zijn. Wanneer je vanaf de trap naar rechts loopt, stuit je allereerst op de Boneca bar. Een mooie plek om neer te strijken voor een drankje, al betaal je hier wel de hoofdprijs. Achter de Boneca bar stuit je op de daadwerkelijke Boneca en laat dat nou het hoogtepunt van Algar Seco zijn.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Ligging

Het meest bekende punt is de zogeheten Boneca. Een opening in de rotsen maakt het mogelijk om door te lopen door een grot waar je stuit op twee geerodeerde openingen, A Boneca. Letterlijk vertaald betekent dit de pop en de naam hiervan refereert naar het feit dat deze plek vanuit de zee lijkt op een pop waarbij de twee openingen de ogen vormen.


Bereikbaarheid

Om Algar Seco te bereiken is een auto vrij essentieel, tenzij je zelf al in Carvoeiro verblijft. Zo niet moet je de navigatie instellen op Estrada de Algar Seco. Eenmaal daar aangekomen is het zoeken naar een parkeerplaats. Onze tip is daarom om zo vroeg mogelijk deze kant op te gaan. Zo ontwijk je niet alleen de ergste drukte en hitte, maar vergroot je ook de kans om er dicht in de buurt te kunnen parkeren. Het laatste stuk moet je per voet afleggen, wat alleen kan als je goed ter been bent omdat je er flink wat traptreden voor moet afdalen. Na het bezoeken ervan loop je direct op de Carvoeiro Boardwalk af waardoor je dit gemakkelijk met elkaar kunt combineren.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Voordelig vliegen naar Portugal

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over de Algarve