De beste Algarve tips voor jouw volgende vakantie

De Portugese Algarve is niet voor niets al jaar en dag een geliefde vakantiebestemming onder zonaanbidders. Maar behalve imposante rotspartijen en goudgele stranden is er ook genoeg te doen in de meest zuidelijke streek van Portugal. Wij delen een aantal Algarve tips met je voor een onbezorgde vakantie aan de Portugese kust.

 

1. Huur een auto

Een van onze Algarve tips die we je echt willen meegeven: huur een auto. Grote kans dat je tijdens je vakantie namelijk op slechts 1 plek overnacht. Helemaal niet erg natuurlijk, maar de Algarve telt zoveel mooie plekjes, dat het leuk is om een of meerdere dagen met de auto op pad te gaan en deze plekjes op eigen tempo te ontdekken. Je kunt voorafgaand aan je vakantie gemakkelijk een auto online reserveren. Wanneer je dit bijtijds doet, betaal je hier ook helemaal niet zo veel voor. De grootste autoverhuurbedrijven zitten allemaal op de luchthaven van Faro, waar je na aankomst in 5 minuten naartoe loopt.

 

2. Geniet van de mooiste kustlijn van Europa

En als we het dan over die mooie plekjes hebben, die zijn er dus genoeg. De Algarve is niet voor niets al meerdere keren bekroond tot mooiste kustlijn van Europa en wij kunnen dit alleen maar beamen. Zo vind je er grootste uitgestrekte stranden nabij Faro, stuit je in centraal Algarve op de typische goudgele kliffen waar de Algarve zo bekend om staat en typeert het westen zich als meest ruig. Stap dus maar snel die gehuurde auto in en ontdek je mooiste stranden van de Algarve.

 

3. Bezoek leuke stadjes

Behalve die mooie kustlijn die je zeker met eigen ogen moet beworden, is de Algarve ook talloze leuke en gezellige stadjes rijk. Zo kun je naar Lagos en Alvor in het westen, is Ferragudo een leuk plekje om te bezoeken maar vind je ook een aantal pareltjes in het oosten van de Algarve, het meest rustige stuk van de streek. Leuke plekjes hier zijn Tavira, Olhao en Vila Real de Santo Antonio, dat tegen de Spaanse grens ligt.

 

4. Vergeet het meest zuidwestelijke puntje niet

Altijd al eens voet willen zetten op het meest zuidwestelijke puntje van Europa? Dat kan als je op vakantie in de Algarve bent. Je moet hiervoor naar Cabo de São Vicente, of kaap Sint-Vincent. Het is niet perse de mooiste plek die je in de Algarve gaat zien, maar wel een hele bijzondere. Dit is namelijk de plek waaruit ontdekkingsreizigers vertrokken om de rest van de wereld te gaan ontdekken. Toeristisch is het er (zeker in de zomer) overigens wel, dus zorg dat je vroeg gaat of juist tegen het einde van de middag.

Praktische informatie Algarve
Vliegduur: Circa 3 uur
Luchthaven: Aeroporto de Faro (FAO)
Valuta: Euro
Tijdzone: 1 uur vroeger dan in Nederland
Vliegtickets: Transavia
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Accommodaties: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.