Bezienswaardigheden in de Algarve die de moeite waard zijn

De Portugese Algarve staat al jaar en dag bekend als strandbestemming. Het aangename klimaat in combinatie met de prachtige kustlijn maakt het een geliefde vakantiebestemming. Maar behalve eindeloos luieren aan de kust zijn er ook bezienswaardigheden in de Algarve die de moeite waard zijn.

Op zoek naar de beste deals voor Algarve? Tips van Reisguide:
>>
Vliegtickets: Transavia
>>
Vliegtickets vergelijken: Kayak
>>
Accommodaties: Booking.com
>>
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

 

1. Ria Formosa

Grote kans dat je al kennis hebt gemaakt met een van de bezienswaardigheden van de Algarve, zonder dat je het echt door hebt gehad. We hebben het over Ria Formosa. Ria Formosa is een natuurpark gelegen in het oosten van de Algarve tussen Faro en Tavira. Wanneer je op Faro vliegt is de kans groot dat je erover heen vliegt en de circa 60 kilometer lange gordel van (schier)eilanden met een lagune ziet.

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan Ria Formosa zeker de moeite waard. Je kunt er bijvoorbeeld verschillende trips per boot maken naar Ilha Do Farol, letterlijk vertaald het eiland van de vuurtoren. Omdat je dit plekje alleen per boot kunt bereiken lijkt de tijd hier even stil te staan. Het geluid van vliegtuigen en auto’s wordt hier ingeruild voor een oase van rust. Als je om je heen kijkt zul je stuiten op mooie strandjes, schattige huisjes en een aantal restaurants waar je de meest verse vis kunt eten.

 

Ria Formosa – Beeld: Carlos Pinto

 

2. Igreja de São Lourenço

Waar je bij het Ria Formosa natuurpark erover heen vliegt, is bij de volgende bezienswaardigheid van de Algarve de kans groot dat je er voorbij rijdt. We hebben het over Igreja de São Lourenço. Deze kerk staat langs de drukke EN125 weg, is niet heel erg groot en ziet er van buitenaf ook niet perse indrukwekkend uit. Om die reden rijden mensen er massaal voorbij, niet wetende een bezienswaardigheid van de Algarve te missen.

Om te begrijpen waarom deze kerk zo bijzonder is zul je een bezoekje moeten wagen. Het grootste deel van de kerk binnenin is namelijk bedekt met de bekende blauw witte azulejos en het altaar is gedecoreerd met goud. Ondanks dat het er van binnen prachtig uit ziet mag je binnen helaas geen foto’s maken.

Openingstijden: Dagelijks van 10:00 – 13:00 en 15:00 – 18:00. Zondag en maandagochtend gesloten. Entree kost 2 euro.

 

3. Cape Sint Vincent

Vanaf Fortalesa de Sagres is het nog maar een klein stukje doorrijden tot je bij Cape Sint Vincent aankomt, de volgende bezienswaardigheid van de Algarve. Cape Sint Vincent is het meest zuidwestelijke puntje van Europa. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de ruige kust van Portugal.

 

4. Fortaleza de Sagres

Het indrukwekkende Fortaleza de Sagres is een fort gelegen net buiten de plaats Sagres. Het fort is ooit gebouwd door Hendruk de Zeevaarder, die het als eigen zeevaardersschool gebruikte. Vanuit hier werden nieuwe instrumenten ontwikkeld om ontdekkingsreizen te kunnen maken en daarbij diende het fort ook als verdediging van de kust tegen de Moren. Vandaag de dag zijn de hoge muren nog steeds in takt. Je kunt ze beklimmen en er omheen lopen om te genieten van het indrukwekkende uitzicht. Binnen de muren vind je een oude kapel en een souvenirswinkeltje.

 

5. Kasteel van Silves

Behalve dat Silves zelf een leuke binnenstad heeft, behoort het kasteel van Silves tot een van de bezienswaardigheden van de Algarve. Wat je misschien niet weet is dat Silves tijdens de Arabische bezetting de hoofdstad van de Algarve was en het kasteel hieraan te danken heeft.

Praktische informatie Algarve
Vliegduur: Circa 3 uur
Luchthaven: Aeroporto de Faro (FAO)
Valuta: Euro
Tijdzone: 1 uur vroeger dan in Nederland
Vliegtickets: Transavia
Vliegtickets vergelijken: Kayak
Accommodaties: Booking.com
Pakketreizen: TUI, Sunweb en Eliza was Here

Booking.com
Reisguide.nl is dé Nederlandse online reisguide waar je je laat inspireren voor je volgende vakantie. Wekelijks lees je hier alles over de nét iets rustigere plekjes met vaak een vleugje luxe in zowel binnen- als buitenland. Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur gerust een berichtje naar info@reisguide.nl.