Ferragudo: kleurrijk vissersdorp in de Algarve

Tegenover het drukke en massale Portimao ligt een lieflijk maar vooral kleurrijk dorp dat naar de naam Ferragudo luistert. Gelegen aan de monding van de Arade rivier mag dit vissersdorp absoluut tot een van de mooiste dorpen van de Algarve worden gerekend. Vergeleken met andere plaatsen in de Algarve voelt Ferragudo nog erg authentiek aan en voor wie daar net zo van kan genieten als wij, zou er tijdens een vakantie in de Algarve minstens een keer naartoe moeten gaan. Wist je trouwens dat de naam Ferragudo tot stand is gekomen door de oud-Portugese woorden ‘ferrar’ (een anker werpen) en ‘agudo’ (urgent) met elkaar te combineren?

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Over Ferragudo

Het nog relatief onbekende Ferragudo ligt centraal in de Algarve op ongeveer een uur rijden van de luchthaven van Faro. Hoewel er wel wat toeristen komen, zijn het vooral de Portugezen zelf waar je hier op stuit. Niet zo gek, als je je bedenkt dat zij hier met hun vissersboten nog dagelijks het water op gaan voor nieuwe vangsten. Voor het eten van verse vis zit je hier dan ook meer dan goed. Wanneer je het dorp zelf in loopt – dat deels autovrij is – waan je je in een rustig stukje van de Algarve. De huisjes die hier staan zijn veelal gekleurd of van traditionele azulejos voorzien. 

Ferragudo is een kleurrijk maar klein dorp centraal gelegen in de Algarve. Het is niet te vergelijken met grotere badplaatsen als bijvoorbeeld Vilamoura of Lagos. Specifieke bezienswaardigheden die je absoluut moet zien of doen, zijn hier dan ook niet. Het is een typische bestemming waar je op je gemak doorheen struint terwijl je je wandeling onderbreekt op een van de vele terrassen die er te vinden zijn.

ferragudo-algarve

Stranden

Het bekendste strand van Ferragudo luistert naar de naam Praia Grande. Dit zandstrand ligt vlakbij de oude stad en hier wandel je dan ook gemakkelijk naartoe. Vanaf het strand kijk je uit op het tegenover gelegen Portimao. Ten noorden van Praia Grande ligt Praia da Angrinha en deze stranden worden gescheiden door het Castelo de São João do Arade. Dit is een groot fort dat het gebied vroeger moest bewaken tegen ongewenste gasten. Hoewel je het niet van binnen kunt bezoeken valt het wel direct op als je je op het strand van Ferragudo waant. Ten zuiden van Praia Grande liggen wat kleinere baaien, namelijk Praia da Infanta en Praia do Pintadinho.

Boek voordelig bij TUI

Ga op reis met Eliza was Here

Unieke vakanties, weg van de massa

Portugal deals van Sunweb

Goedkope autohuur

Voordelig vliegen naar Portugal

Picture of Merel

Merel

Urenlang het internet afstruinen naar de beste vakantiedeals in binnen- en buitenland om er vervolgens content over te maken. Dat is wat ik als oprichtster van Reisguide.nl, het liefste doe. Mag ik jou inspireren voor je volgende reis?

Meer artikelen over de Algarve