lagos-portugal

4 redenen waarom je een keer naar Lagos in Portugal moet

De Portugese badplaats Lagos gelegen in de zuidelijke Algarve biedt een grote verscheidenheid aan prachtige stranden, bezienswaardigheden én een historisch centrum dat door de jaren heen zijn traditionele karakter en charme altijd behouden heeft. Een vakantie naar Lagos in Portugal biedt daarom meer dan alleen zon en strand, al zal je ook dat hier wel genoeg vinden. Wij nemen je mee op reis naar deze badplaats en vertellen je waarom je naar Lagos in Portugal moet.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

 

1. Lagos een rijke geschiedenis kent

Het Portugese Lagos kent een rijke geschiedenis. Lange tijd was het namelijk onderdeel van de Moorse beschaving, totdat het in de 13e eeuw werd heroverd door de Portugese koning Alfons II. In de 15e eeuw werd Lagos het startpunt en centrum voor verschillende Portugese ontdekkingsreizigers. Deze handel bracht een groot deel van de rijkdom naar Lagos. Vandaag de dag refereert het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder op het centrale plein Praça Infante Dom Henrique naar deze tijd. Best een gek idee wanneer je door Lagos loopt dat door precies deze zelfde straten behalve Hendrik de Zeevaarder ook Gil Eanes, Vasco da Gama en Columbus hebben gelopen, niet waar?

 

2. De stranden van Lagos tot de mooiste van Europa behoren

Hoewel de gehele Algarve prachtige stranden rijk is, vind je een aantal van de allermooiste stranden van de streek in Lagos. Het Dona Ana strand is daar een van en ongetwijfeld ook meteen het bekendste en misschien wel meest gefotografeerde strand van Lagos. Het water is hier zo blauw dat je het idee krijgt ergens in het Caribisch gebied te zijn. In combinatie met de grillige rotspartijen die het strand omheinen maakt dit het een bijzonder mooi plekje. Houd er overigens wel rekening mee dat het er in het hoogseizoen vooralsnog heel erg druk is en je er dus niet vanuit moet gaan dat je een rustig strand zult aantreffen. Behalve het Praia Dona Ana strand zijn ook het Meia Praia en Ponta da Piedade prachtige stranden om verkoeling te zoeken op warme zomerse dagen.

 

Lagos is prachtige stranden rijk omringd door hoge goudkleurige kliffen

 

3. Lagos een prachtig historisch centrum rijk is

Het leuke aan Lagos in Portugal is dat wanneer je zin hebt in een dagje cultuur, je hiervoor de stad niet hoeft te verlaten. De rijke geschiedenis van Lagos maakt het er namelijk naar dat het oudere deel van het centrum nog door middeleeuwse stadsmuren wordt omringd. Deze muren zijn grotendeels in tact gebleven en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Behalve de oude stadsmuren is het leuk om binnen te lopen in het bijna 400 jaar oude Fore do Pau da Bandeira. Dit fort is onderdeel van de vestingwerken die de stad moesten beschermen. In het fort is een klein museum waar je onder andere kleine replica’s van de boten van de ontdekkingsreizigers kunt aanschouwen.

 

4. Ook de omgeving van Lagos de moeite waard is

In principe kun je je in Lagos in Portugal een week of langer vermaken dankzij de prachtige stranden en het gezellige centrum. Maar misschien nog wel leuker is om vanuit Lagos verschillende tripjes te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld in de haven verschillende boottrips maken. Denk hierbij aan dolfijnentochten maar ook het bezoeken van de vele grotten die zich in de loop der jaren in de rotsen langs de kust hebben gevormd behoort tot de mogelijkheden. Verder kun je er per huurauto op uitrekken en bijvoorbeeld richting Portimao of Carvoeiro rijden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *