monchique-algarve

Monchique: misschien wel het mooiste dorp van de Algarve

Zeg je Algarve, dan zeg je een goudgele grillige kustlijn met talloze uitgestrekte zandstranden. Toch is een bezoek aan het binnenland van de Algarve ook absoluut de moeite waard. Neem het charmante en kleurrijke bergdorp Monchique, onderdeel van de Serra de Monchique bergketen. Een must om te bezoeken voor wie meer wil dan alleen luieren op een strandbed.

VLIEG NAAR DE ALGARVE

Transavia

PAKKETREIZEN NAAR DE ALGARVE

TUI, Sunweb en Eliza was Here

VERGELIJK VLIEGTICKETS

Cheaptickets en Kayak

ACCOMMODATIES

Booking.com

Monchique

Monchique ligt zo’n 20 kilometer het binnenland in, boven de stad Portimao. Het is een van de hoogstgelegen dorpen van de Algarve. Monchique ligt in Serra de Monchique, een westenlijk gelegen bergketen die de Algarve scheidt van de daarboven gelegen regio Alentejo. Het straatbeeld hier is nog traditioneel Portugees. Denk aan veel (oude) huisjes die vaak voorzien zijn van felle kleuren. In het centrum van het dorp vind je een klein parkje en een plein waar je kunt neerstrijken voor een kop koffie of een welverdiende lunch.

Serra de Monchique

Los van het dorpje zelf is er in het gebergte nog veel meer te zien en te doen. Zo vind je er de hoogste bergtop van de Algarve, namelijk de zogeheten Fóia. Bij helder weer kun je hier genieten van een adembenemend uitzicht. Zo kijk je enerzijds uit op de Atlantische Oceaan, terwijl je aan de andere kant kijkt naar het weelderige binnenland van de bovengelegen regio Alentejo.

Naast de Fóia stuit je in dit gebergte ook meteen op de een na hoogste bergtop van de Algarve, die luistert naar de naam Serra da Picota. Deze bergtop is 773 meter hoog en kan net als de Fóia via wandelpaden vanuit Monchique te voet worden bereikt.

You might also like